Lucas Papademos, fost premier al Greciei, rănit într-o explozie, în Atena

Fostul premier grec Lucas Papademos a fost rănit în urma unei explozii produse joi după-amiază în centrul oraşului Atena, afirmă surse citate de BBC News online.

RomaniaTV.net
25 mai 2017, 16:30
Lucas Papademos, fost premier al Greciei, rănit într-o explozie, în Atena

Fostul premier al Greciei, Lucas Papademos, a fost rănit într-o explozie produsă în Atena, joi seara, informează surse elene. Papademos a fost rănit după ce a deschis un pachet în care se afla o scrisoare-capcană care a explodat în mâinile lor. 

Fostul premier a fost rănit în timp ce se afla în maşină, în drum spre casă, în centrul Atenei, au informat aceleaşi surse.

Papademos s-a ales cu arsuri la ambele mâini şi la picioare după ce a desfăcut coletul cu scrisoarea-capcană.

Medicii sunt îngrijoraţi în legătură cu vederea fostului premier Lucas Papademos, rănit joi în explozia unei scrisori-capcană, la Atena, relatează Reuters.

„Medicii sunt mai îngrijoraţi în legătură cu vederea sa”, a spus un oficial din poliţie, precizând că viaţa fostului şef al Guvernului nu este în pericol.

Fostul premier a fost transferat la Spitalul Evangelismos împreună cu şoferul lui care se afla la volan în momentul producerii exploziei.

Poliţia elenă a informat că explozia s-a produs în timp ce automobilul în care se afla fostul premier intrase într-o intersecţie a două străzi, Patission şi Marnis, la ora locală 18:30. Poliţiştii nu au divulgat identitatea persoanei care se afla în maşină în momentul exploziei.

Papademos a fost numit premier în noiembrie 2011, într-o perioadă de criză economică şi politică. El a rămas în funcţie până în mai 2012.

De asemenea, Papademos a servit ca vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene.

Surse din serviciile elene de securitate au dejucat în ultimele două luni mai multe tentative de atacu vizând oficiali greci, germani şi ai FMI.

Un plic care conţinea gloanţe şi care era adresat secretarul general pentru Venituri Publice din Grecia a fost interceptat marţi la Atena.

În martie, poliţia a descoperit opt pachete suspecte la un centru de sortare a corespondenţei de la Atena, inclusiv unde adresate FMI din Paris şi Ministerul german de Finanţe.

Tot în martie, o scrisoare-capcană trimisă din Grecia a explodat la sediul FMI din Paris. Cu câteva zile mai devreme, un colet-capcană destinat ministrului german de Finanţe, Wolfganf Schaeuble, a fost interceptat şi distrus la Berlin, înainte să explodeze.

Anarhiştii de extremă-stânga din organizaţia Conspiraţia Celulelor de Foc a revendicat acele atacuri. Gruparea este acuzată de forţele de ordine că s-a aflat în spatele a aproximativ 150 de acte infracţionale din 2009, inclusiv trimiterea unei serii de scrisori-capcană ambasadelor europene de la Atena.