MAE atenţionează asupra condiţiilor meteo nefavorabile din Regiunea Odessa a Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Ucrainei că, urmare căderilor de zăpadă, autoritățile Regiunii Odessa au interzis circulația tuturor mijloacelor de transport pe șoseaua Odessa-Reni, precum și pe drumurile de acces spre localitatea Belgorod Dnevstrovski (Cetatea Albă).

06 ian. 2017, 21:25
MAE atenţionează asupra condiţiilor meteo nefavorabile din Regiunea Odessa a Ucrainei

Potrivit unui comunicat MAE transmis vineri seară, a fost anunțată blocarea punctelor de frontieră cu Republica Moldova — Palanka/Maiaki, Tudora/Starokazacie, Mirnoe/Tabakași, Ciadâr/Lunga1 (ultimele două aflate la frontiera cu regiunea Transnistria).

Autoritățile au semnalat faptul că situația cea mai delicată se dezvoltă în zona raionului și orașului Izmail, afectate de căderile de zăpadă, de viscol și de întreruperile de curent electric.

Departamentul de poliție al regiunii Odessa a adresat un apel către populație să evite, pe cât posibil, deplasările care nu sunt necesare, să nu părăsească locuințele, indicând numere de telefon la care cetățenii pot face apel în situații de urgență personală sau referitoare la vecini, membrii ai familiilor aflați în dificultate, precizează comunicatul MAE.

„Pentru cazul în care cetățeni români pot fi afectați de situația specială din regiunea Odessa, menționăm, în afara coordonatelor CG Odesa (tel. de mob. permanență +38 095.541.27.88, de tel. fix +38 048. 725.03.99), telefoanele de urgență prezentate de administrația locală — 102 sau (0380) 779—40-61”, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie.