Mască uimitoare împotriva căderii părului

Ghimbirul este o plantă bogată în uleiuri esențiale, vitamine, minerale, antioxidanți și aminoacizi, de aceea este foarte benefică și ideală pentru prevenirea căderii părului. Multe femei se confruntă cu această problemă, dar acum a fost găsită o soluție.

18 apr. 2016, 10:59
Mască uimitoare împotriva căderii părului

Proprietățile ghimbirului
Proprietățile de sănătate ale ghimbirului au fost cunoscute și apreciate încă din cele mai vechi timpuri. Bogăția naturală a compușilor îl fac perfect pentru mai multe afecțiuni ale organismului.

În ceea ce privește proprietățile ghimbirului pentru prevenirea căderii părului și stimularea creșterii acestuia, poate fi posibilă deoarece ghimbirul are o capacitate naturală de stimulare a fluxului sanguin la nivelul scalpului, promovând circulația și stimulând astfel foliculii de creștere a firelor de păr. Acizii grași care se găsesc în rădăcina ghimbirului sunt excelenți pentru firele subțiri.

După cum bine este cunoscut, și mătreața poate contribui la căderea părului. În plus, ghimbirul este un remediu natural și pentru această problemă. Datorită proprietăților anti-septice, devine suplimentul perfect care nu trebuie să ne lipsească dacă suferim de pierderea părului.
Cum să faci o mască pe bază de ghimbir împotriva căderii părului:
Acest remediu simplu trebuie aplicat în fiecare zi, timp de o lună. Va fi mai eficient dacă în timp ce aplici masca, masezi cel puțin 15 minute pielea capului, permițând astfel ca amestecul să fie absorbit în foliculii firelor de păr.
Ingrediente
– o lingură de ghimbir ras
– o lingură de ulei de jojoba sau de măsline
Mod de preparare
Începe prin a spăla și decoji rădăcina de ghimbir, pe care o razi și iei o lingură pentru a prepara masca. Apoi, în vasul în care a fost pus ghimbirul, adaugi lingura de ulei de jojoba sau de măsline. Amesteci bine până se crează o pastă uleioasă. Aceasta va mirosi foarte plăcut, cu un parfum dat de ghimbir.

Pasta obținută se aplică pe părul umed. În acest timp masezi 15 minute scalpul pentru a stimula fluxul de sânge. Apoi, încet o să simți căldură în păr, care este un semn că ghimbirul lucrează. Mai așteaptă 5 minute înainte de-a clăti părul cu apă caldă. Așa cum am mai spus, ghimbirul va rezolva și problema cu mătreața și va stimula creșterea părului.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro