Medic, la un spital din Botoşani: „E dezolant şi sălbatic, lipsesc fantomele” GALERIE FOTO

Un medic de la Secţia externă Săveni a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a postat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini cu mizeria din curtea unităţii medicale şi cu anexe lăsate în paragină, cadrul medical precizând că "aceasta este faţa nevăzută" a unităţii sanitare unde lucrează: "E dezolant şi sălbatic, parcă aş locui într-un platou de filmare la Hollywood, lipsesc doar fantomele".

14 apr. 2016, 09:09

Elena Cardaș, medic la Secția din Săveni a Spitalului Județean de Urgență din Botoșani a publicat joi, pe contul său de Facebook, un set de fotografii prin intermediul cărora arată starea de degradare a unității medicale, ea catalogând fostul spital orășenesc din Săveni drept „Spitalul fantomă”.

În imagini apar spații ale spitalului cu geamurile sparte, ziduri degradate, dar și încăperi pline de gunoaie. De asemenea, în curtea interioară a spitalului au fost fotografiate bănci distruse, vegetație sălbatică și mormane de gunoaie.

„Aceasta este fata nevazuta a spitalului unde muncesc. Saveni, 2016. E dezolant si salbatic, parca as locui intr-un platou de filmare la Hollywood, lipsesc doar fantomele. Ma simt ca Intr-un veac de singuratate al lui Garcia Marquez. Ierburile, pasarile, copacii, soparlele, furnicile isi recapata teritoriul de drept in fata omului care se da inapoi si nu mai vrea sa continuie visul cuiva care a luptat poate in Razboiul pentru Independenta. Stiu ca o sa ma judecati pentru ce voi spune, dar independenta aceea pentru care au murit la propriu oameni, nu aduce intotdeauna numai lucruri bune.

Noi, cei ramasi vii, nu prea am stiut ce sa facem cu ea. Nu stiu istoria acestor locuri. Nu stiu cui apartin acum. Stiu doar ca aici a fost acum 100 de ani un centru de sanatate infloritor si care acum nu mai este.

Spitalul a fost pana acum un an sau doi al primariei Saveni din cate cunosc. Nu stiu foarte multe despre istoria lui, dar am realizat colindand azi prin curtea lui si facand fotografiileca totusi a avut candva 640 de paturi si 20 de medici, azi are 45 de paturi si doar 4 medici. Nu stiu a cui e vina. A ministerului, a primariei, a politicienilor, realitatea este ca asta a ajuns sa fie acum”, a scris femeia pe pagina de Facebook.

Spitalul Orășenesc Saveni a fost desființat în 2011, în urma procesului de comasare a unităților spitalicești. În prezent, el funcționează ca secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”. Spitalul deservește din punct de vedere al necesităților pe linie medicală (analize, internări și prescripții medicale) toți locuitorii din zona orașului Săveni (aproximativ 7.000) și localitățile imediat învecinate.