Mesajul de Anul NOU 2018 al premierului Tudose pentru politicieni. Ce spune de relaţia cu Iohannis şi Dragnea

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri seară, că le doreşte tuturor politicienilor acelaşi lucru în 2018: să ofere un cadou României în anul Centenarului, să fie anul care uneşte, nu care dezbină românii şi să fie anul în care toţi să tragă ”în aceeaşi direcţie şi cu viteză maximă în direcţia cea bună pentru România”. Tudose a afirmat că, la o sută de ani de când România a devenit aşa cum o ştim, ar trebui ”să fim toţi uniţi”.

29 dec. 2017, 19:34
Mesajul de Anul NOU 2018 al premierului Tudose pentru politicieni. Ce spune de relaţia cu Iohannis şi Dragnea

”Eu le doresc la toţi acelaşi lucru: Anul 2018, fiind anul Centenarului, să fie anul care uneşte românii, nu care dezbină, să fie anul în care toţi la un loc să oferim un cadou României, o mulţime de realizări, o viaţă mai bună pentru români, cu noi toţi trăgând în aceeaşi direcţie şi cu viteză maximă în direcţia cea bună pentru România. Să avem toţi înţelepciune, să fim sănătoşi, să putem să încheiem anul viitor fiind fericiţi că împreună am făcut ceva pentru România în anul Centenarului”, a spus premierul.

Întrebat ce mesaj are pentru români în 2018, atât pentru cei care susţin Guvernul, cât şi pentru cei care protestează, premierul a afirmat că pentru unii protestele au devenit ”un mod de viaţă”, dar a apreciat că este ”în regulă”.

Mihai Tudose, despre creşterea salariilor: La unii vor creşte cu 5% de la 1 ianuarie, la alţii cu 25%, în funcţie de categoria socială

”Proteste vor fi întotdeauna. La unii protestul a ajuns să fie un mod de viaţă, dar este în regulă. În România, anul 2018 este unul special, este anul Centenarului României. Avem o sută de ani de România aşa cum o ştim noi astăzi. Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la marile lupte din Mărăşti şi Mărăşeşti. Oamenii şi toată clasa politică în acei ani şi-au dat mâna ca să facă ceva cu ţara asta, să o urnească din loc. La o sută de ani, eu cred că ar trebui să le urmăm exemplul şi să fim toţi uniţi, iar dacă protestăm pe ceva să o facem constructiv, nu protestând de dragul protestului”, a mai spus premierul.

Tudose îi întoarce sfatul lui Dragnea: „Îi urez să fie mai calm”

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri seara, că îi urează liderului PSD, Liviu Dragnea, ”să fie mai calm”, după ce a primit aceeaşi urare din partea acestuia, el afirmând că o discuţie de tip doctrinar în PSD este binevenită oricând.

Eu am spus de la discursul de învestitură. Nu poţi să fii calm aici, calm în sensul de a nu-ţi păsa. Când vezi că lucrurile nu merg aşa cum ai dori şi cum s-ar putea, atunci te enervezi. Dar dacă e vorba despre o furie pozitivă, e în regulă. (Îi urez lui Liviu Dragnea – n.r.) să fie mai calm”, a declarat Mihai Tudose la #RomâniaTV#.

Totodată, el a catalogat relaţia sa cu Liviu Dragnea ca fiind una ”corectă, normală”.

”Suntem un guvern politic. Este normal să avem acest tip de dialog şi colaborare cu liderii coaliţiei, cu atât mai mult cu cât sunt şi preşedinţii celor două Camere, locul unde anumite proiecte ale guvernului îşi găsesc transpunerea în legi sau de unde ne vin anumite legi pe care noi trebuie să le transpunem. În primul rând trebuie să fie o relaţie instituţională foarte bună între guvern şi coaliţia care îl susţine”, a adăugat premierul. 

Mihai Tudose, înțepătură pentru Klaus Iohannis

Premierul Mihai Tudose susține că are o relație instituțională cu președintele Klaus Iohannis, dar s-a arătat deranjat de faptul că acesta le-a dezvăluit jurnaliștilor discuții din spatele ușilor închise.

„Ultima discuție am avut-o pe tema, a fost telefonică, pe tema tristului eveniment cu înmormântarea Regelui Mihai. Ne-am pus de acord cu zilele. Este președintele statului, trebuia să ne punem de acord.

Evident că înainte de a trimite bugetul în Parlament, anumite bugete, la anumite instituții cum ar fi Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Serviciilor speciale ale României trebuie să treacă prin CSAT”, a declarat Mihai Tudose, la #RomâniaTV#.

Întrebat despre o afirmație făcută de președinte, în cadrul unei întâlniri informale cu jurnaliștii, Tudose l-a înțepat pe Iohannis și a spus că acesta dezvăluie lucruri din spatele ușilor închise.

„Vorbiți de relație secretă în condițiile în care toată lumea va spune de câte ori ne-am întâlnit și despre ce a fost vorba (…) Am vorbit, nu a spus în ce context, nu cred că a fost, pur și simplu i s-a părut normal să spuna că am vorbit despre acel lucru”, a mai spus Tudose.