Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a anunţat că o va reînvesti pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA

Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a declarat, joi, la şedinţa de bilanţ a DNA, că va lua act de performanţa realizată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi o va reînvesti pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA.

25 feb. 2016, 10:36
Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a anunţat că o va reînvesti pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA

Trebuie să ne asigurăm că DNA are un cadru instituţional stabil, în care performanţă, inclusiv cea managerială, este recunoscută. Ca ministru al Justiţiei,  înţeleg să iau act de performanţa susţinută a DNA şi să aplic dispoziţiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului şef DNA„, a declarat ministrul Justitiei, Raluca Prună.

Oficialul a declarat, recent, că ia în calcul reînvestirea în funcția de șef al DNA pe Laura Codruța Kovesi, datorită rezultatelor remarcabile ale instituției.

Funcția devine vacantă la mijlocul lunii mai și aici aș dori să repet ceea ce prevede legea. Deci, legea prevede și posibilitatea reînvestirii persoanei și dacă legea permite acest lucru eu mă gândesc că este absolut logic să deducem că cineva care a avut rezultate care sunt cuantificabile, care sunt statistice, care reies din bilanțul instituției care se face anual, deci, în aceste situații trebuie să nu fim ipocriți și să ne jucăm de-a procedura. Eu nu am să fac asta și aștept bilanțul DNA, dar toate datele de până acum mă determină să cred că ceea ce am de făcut este un lucru simplu: să aplic legea și să reînvestesc la DNA pe procurorul șef”, a declarat ministrul Raluca Prună.

Saptamana trecuta, si presedintele Klaus Iohannis a declarat ca „rezultatele obtinute de DNA duc cu gandul la posibilitatea destul de avansata a reconfirmarii in functie a Laurei Codruta Kovesi„.

Mandatul de procuror-sef al DNA detinut de Laura Codruta Kovesi expira in aceasta primavara.

CITEŞTE ŞI: Bilanţ DNA. Laura Codruţa Kovesi: În 2015 au fost trimişi în judecată de 5 ori mai mulţi demnitari decât acum doi ani