„Mircea Albulescu era bolnav, dar nu se va văicări niciodată”

Maestrul Mircea Albulescu ştia că trebuie să se supună operaţiei pe cord deschis, dar nu s-a îndurat să părăsească nici măcar temporar scena şi a tot amânat intervenţia, a dezvăluit, pentru "ring", actorul şi regizorul Dan Tudor. Colegul de scenă recunoaşte că acum nu-şi permite să-l protejeze pe Albulescu pentru că asta l-ar face să sufere.

RomaniaTV.net
30 ian. 2015, 08:33

În prezent, Mircea Albulescu joacă, cu casa închisă, în piesele „Molto, gran’ impressione”, la Teatrul Naţional, şi „Bădăranii”, la Teatrul Metropolis. Totodată, maestrul repetă alături de Dan Tudor pentru două noi spectacole: „Slugă la doi stăpâni” (CreArt) şi „Dator vândut” (Metropolis). „Continuă «să tropăie pe scenă», aşa cum îi place să zică”, susţine Dan Tudor.

Mircea Albulescu, decizie INCREDIBILĂ după trei bypassuri

Fost student al lui Albulescu, colaborator şi bun prieten, Dan Tudor spune că nu teatrul l-a adus la bisturiu: „Actorilor mari, scena le dă viaţă, nu le-o ia. Albulescu era bolnav, nu s-a îmbolnăvit pe scenă! Dânsul nu face efort fizic pe scenă şi nu asta e cauza operaţiei. Cunoştea problema la inimă de multă vreme, dar actorii dăruiţi nu se îndură să lipsească de pe scenă şi au mai puţină grijă de viaţa lor decât de spectacole. Incidentul a coincis cu ziua în care am jucat la Timişoara, unde voia să se opereze. Dacă i-aş fi cerut să joace, ar fi fost în stare să plece din spital a doua zi după intervenţie. Nu vrea să vorbească despre cum se simte pentru că e mândru, puternic şi foarte bărbat, nu se va văicări niciodată”. 

După convalescenţă, Albulescu a revenit, recent, la Teatrul Naţional, unde a cerut o repetiţie, susţine Dan Tudor: „E mai energic decât înainte de operaţie. Sunt sigur că e foarte în regulă. Pe Mircea Albulescu mai repede îl nenoroceşti dacă nu-l laşi să joace decât dacă-i spui să joace. Dacă i-aş zice că l-am scos din spectacole pentru că mă gândesc la sănătatea sa, l-am îmbolnăvit. Ar suferi că nu e pe scenă”. Totuşi, Tudor recunoaşte că actorii au inima mai expusă afecţiunilor: „Toţi actorii mari sunt extrem de responsabili, cu emoţii uriaşe, cu frici că rolurile e posibil să nu le iasă. Nesimţiţii n-au cum să ajungă actori mari… Emoţii mari – actori mari, emoţii mici – actori mici! Luându-i actorului bucuria de a aduce bucurie, l-ai terminat”, scrie ziarulring.ro.