Echipe de pompieri, jandarmi şi poliţişti monitorizează zonele în care au fost inundaţii

Echipe formate din pompieri, jandarmi şi poliţişti monitorizează joi situaţia de pe cursurile de apă care s-au revărsat săptămâna trecută şi din localităţile care au fost afectate de inundaţii, în scopul de a putea interveni rapid în cazul în care apare pericolul altor inundaţii, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 09:36
Echipe de pompieri, jandarmi şi poliţişti monitorizează zonele în care au fost inundaţii

Reprezentantul ISU Olt a menţionat că în teren sunt şapte asemenea echipe, în localităţile Icoana, Movileni, Schitu, Perieţi, Iancu Jianu, Potcoava şi Şerbăneşti.

„Aceste echipe monitorizează situaţia pentru semnala rapid dacă apar probleme astfel încât să se poată interveni imediat. Deocamdată nu sunt probleme”, a spus Băsăşteanu.

Citeşte şi Sute de oameni sunt IZOLAŢI din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile abundente

El a adăugat că joi în comunele Icoana, Schitu şi Şerbăneşti, trei echipaje de la ISU acţionează pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor produse la sfârşitul săptămânii trecute, respectiv intervin cu motopompe pentru a scoate apa din curţi, grădini, de pe domeniul public şi din fântâni.

„Pentru a putea igieniza fântânile inundate trebuie să scoatem apa existentă. Sunt trei echipe în teren care intervin la fântâni şi acolo unde este cazul şi în curţi sau pe domeniul public dacă nu s-a retras apa. Au fost asemenea intervenţii şi în ziua precedentă”, a adăugat Alin Băsăşteanu.

Începând de joi, de la ora 9.00, râul Vedea, care trece prin mai multe localităţi din judeţul Olt şi a inundat săptămâna trecută comuna Icoana, se află sub atenţionare hidrologică cu cod portocaliu. Săptămâna trecută au fost inundate sute de gospodării şi locuinţe din mai multe localităţi din judeţul Olt.

Citeşte şi Raed Arafat: Toate structurile specializate ale MAI sunt pregătite pentru intervenţie

Până joi seară, la ora 23.00, este în vigoare un cod galben de ploi abundente şi chiar dacă acesta nu vizează şi judeţul Olt, apele în creştere ar putea provoca noi inundaţii. În plus, şeful ANM, Ion Sandu, a declarat că este posibil ca avertizarea să fie prelungită şi extinsă, în funcţie de evoluţia vremii.