MODĂ de regină. Ţinute inedite purtate de Elisabeta a II-a a Marii Britanii de-a lungul anilor GALERIE FOTO

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit joi 90 de ani şi se află pe tron de 64 de ani. Cea mai longevivă suverană a Regatului Unit a fost o "piatră de rezistenţă", cum o numeşte chiar premierul David Cameron, dar a oferit şi o mulţime de momente inedite celor care au privit de pe margine domnia sa.

RomaniaTV.net
21 apr. 2016, 14:29

Regina Elisabeta a II-a, născută în 1926, domnește începând din anul 1952, de la vârsta de 25 de ani. Ea este extrem de îndrăgită în Marea Britanie şi, în septembrie 2015, regina Elisabeta a II-a a depășit ca număr de ani domnia de șase decenii a reginei Victoria, stră-stră bunica sa, dintre anii 1837-1901.

DRAGOSTE REGALĂ. Regina Elisabeta s-a îndrăgostit de mică. „Eu aveam 13 ani, iar el 18 şi era….”

Sistemul monarhiei constituționale din Marea Britanie consacră pe rege sau regină ca șef al statului cu puteri largi, dar care îndeplinește practic numai funcții ceremoniale permițând guvernului să adopte legislația și să administreze țara.

Elisabeta a II-a, la 90 de ani: Viaţa unei regine, în imagini inedite

Vă oferim  GALERIE FOTO cu cele mai inedite ţinute ale reginei Elisabeta, de fiecare dată elegantă, îmbrăcată după etichetă, dar şi cu câte o băsmăluţă pe cap care o face să semene cu o bunică de prin România. Una dintre fotografii este chiar o raritate, suverana Regatului Unit apărând îmbrăcată în pantaloni, pe o plajă, cândva în anii ’70.

Sursa foto: Hepta