O nouă reglare de conturi în Irlanda: Un bărbat a fost împuşcat la Dublin

Un alt bărbat a fost împușcat luni la Dublin, a informat poliția irlandeză care privilegiază pista unei reglări de conturi între grupări criminale, la trei zile după un schimb de focuri înainte de un meci de box, transmite AFP.

09 feb. 2016, 04:26
O nouă reglare de conturi în Irlanda: Un bărbat a fost împuşcat la Dublin

Bărbatul în vârstă de vreo 50 de ani a fost împușcat de indivizi mascați pe o stradă dintr-un cartier din nordul Dublinului, a precizat poliția.

Potrivit radio-televiziunii naționale irlandeze (RTE), victima ar fi Eddie Hutch, unchiul criminalului irlandez Gary Hutch a cărui asasinare în 2015 în Spania se presupune că se află la originea conflictului între grupuri rivale implantate în Spania și Irlanda.

„Patru bărbați ar fi implicați”, a făcut cunoscut un purtător de cuvânt al poliției, adăugând că analize tehnice sunt în curs la locul crimei și că a fost lansat un apel la martori.

Această crimă a avut loc după ce indivizi înarmați au deschis focul vineri asupra unor spectatori la un meci de box la hotelul Regency din Dublin, omorându-l pe David Byrne, 33 de ani, și rănind alte două persoane.

Atacul de vineri a fost revendicat de Continuity IRA, unul dintre cele două mici grupuri disidente ale Armatei Republicane Irlandeze (IRA), dar poliția privilegiază pista unei reglări de conturi între găști rivale.

Potrivit presei irlandeze, cele două crime se înscriu în războiul dintre gangsterii din nordul Dublinului și o grupare criminală irlandeză prezentă în Spania, „banda Kinahan”.