O renumită trupă rock REFUZĂ anularea concertului: „Să anulăm pentru că nişte imbecili au dat foc unui club?”

Trupa finlandeză de metal simfonic Nightwish refuză să-şi anuleze show-ul de la Bucureşti, programat pentru 10 decembrie, la Romexpo. Membrii trupei susţin că "nu merită să-şi trădeze fanii români" doar pentru că "nişte imbecili au dat foc unui club".

07 nov. 2015, 16:19

La Bucureşti, bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din clubul Colectiv continuă să crească. În acest context, însă, trupa Nightwish promovează pe pagina de Facebook concertul pe care trebuie să-l susţină la complexul Romexpo din Bucureşti pe 10 decembrie. Artiştii refuză să-şi anuleze concertul, spunând că nu este vina lor că „nişte imbecili au dat foc unui club şi au ucis 38 de oameni„. Finlandezii au publicat pe pagina de Facebook a trupei afişul care anunţă spectacolul de la Bucureşti. Imaginea a fost însotiţă de mesajul: „Bucureşti, eşti gata pentru rock?„.

Românii au încercat însă să le explice artiştilor situaţia tragică din România, sugerând-le să show-ul ar trebui anulat sau amânat.

Citeşte şi Andre Rieu, ÎN LACRIMI la clubul Colectiv din Bucureşti. Artistul a adus un omagiu pentru victimele tragediei

Ar trebui să ne trădăm fanii români şi să anulăm show-ul doar pentru că nişte imbecili au dat foc unui club şi au ucis 38 de persoane? Ne pare foarte rău pentru victimele acestei tragedii şi pentru familile lor. Este cel mai potrivit moment pentru a cânta în România. Nu sunteţi singuri„, au scris cei de la Nightwish pe Facebook.

Trupa a renunţat apoi la cuvântul „imebicili” şi a ales o expresie mai puţin jignitoare: „Nişte persoane nu atât de profesionale„.

Majoritatea românilor a criticat atitudinea membrilor trupei Nightwish, însă au existat şi voci care au fost de acord cu poziţia formaţiei.

Ulterior, reprezentanţii trupei au postat un nou mesaj pe Facebook, adresat românilor: „Ne pare foarte rău, de incendiul produs în club, de victime şi de familiile acestora. Vrem să vă încurajăm să mergeţi mai departe, chiar dacă pentru moment va fi foarte greu. Respectăm memoria victimelor şi nu vom folosi niciun fel de produse pirotehnice„.

Citeşte şi REFERAT. Pirotehnistul de la Colectiv: Artificiile aveau instrucţiunile de folosire în bulgară