SINISTRU. Parcul de distracţii al morţii. Fotografii dintr-un parc blestemat, închis din cauza tragediilor

Fotograful Jonathon Tattersall a realizat un set de fotografii într-un loc despre care se crede că este bântuit, Parcul de Distracţii Camelot. Mai multe tragedii au avut loc aici, astfel că a fost închis la sfârşitul lui 2012, iar maşinăriile sunt în paragină.

02 sept. 2013, 19:20

Camelot Adventure Park este un parc de distracţii deschis relativ recent, în 1983, lângă orăşelul Chorley, din comitatul Lancashire, însă a fost închis anul trecut, ca urmare a numeroaselor accidente care au avut loc aici.

A atras mai întâi atenţia în 2001, când un angajat a fost ucis de un roller coaster, apoi în aprilie 2004 a fost accidentat în Parc de un autobuz, iar apoi, în 2011, un copil de 12 ani a suferit răni grave după ce a fost aruncat de o maşină a „distracţiei” de la o înălţime de 10 metri.

Fotograful Jonathon Tattersall a încercat să surprindă atmosfera de acum din părăsitul Parc de Distracţii Camelot, iar zona pare bântuită, ca într-un scenariu al unui film de groază.

Căluţi abandonaţi, siniştri şi imobili în pustiul înfricoşător, comedii care scârţâie în bătaia vântului, aduc aminte de tragediile petrecute aici, des invocate de localnici, deşi motivul oficial al închiderii porţilor a fost scăderea numărului de vizitatori.