Peste 50 de blocuri vor fi reabilitate termic în Sectorul 1 al Capitalei, în 2015

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în ședința din luna martie 2015 indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică a unui număr de 50 de blocuri de locuințe. Potrivit hotărârii, Primăria Sectorului 1 va cheltui aproximativ 10,6 milioane de euro pentru realizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice pentru cele 50 de imobile.

28 apr. 2015, 18:28
Peste 50 de blocuri vor fi reabilitate termic în Sectorul 1 al Capitalei, în 2015

Lucrările de reabilitare termică a blocurilor din sectorul 1 includ refacerea fațadei de pe partea opacă, termo-hidroizolarea terasei și a planșeului peste subsol, izolarea fațadei de pe partea vitrată, precum și anveloparea termică a sistemului de încălzire (instalație de distribuție în subsol și echilibrare termohidraulică), potrivit b365.ro.

Durata de execuție a lucrărilor de intervenție este de patru luni de la începerea lucrărilor sau emiterea ordinului de executare. Potrivit hotărârii, durata perioadei de garanție a lucrărilor de intervenție este de 3 ani.

LISTA BLOCURILOR CARE VOR FI REABILITATE

În Sectorul 1, reabilitarea termică este realizată exclusiv din fonduri de la bugetul local, fără ca cetăţenii din această zonă administrativă să achite vreun ban din costul acestei investiţii.

Prevederea legală potrivit căreia proprietarii de apartamente sunt obligați să plătească între 10 și 30% din costul reabilitării termice a locuințelor se aplică numai în localitățile în care anveloparea imobilelor se face din fonduri europene.

CITEŞTE ŞI: Lista blocurilor din Bucureşti ce urmează a fi reabilitate termic