PISTE noi pentru BICICLIŞTI în Capitală. Vezi unde vor fi amplasate

Noile mari bulevarde construite în Capitală vor fi dotate din start cu piste pentru biciclişti, a declarat, vineri, primarul general al Capitalei. Pe bulevardele vechi, trotuarele vor fi îngustate, iar pistele vor fi amplasate pe carosabil.

20 sept. 2013, 16:05
PISTE noi pentru BICICLIŞTI în Capitală. Vezi unde vor fi amplasate

Ideile fac parte din planul Primăriei Generale de fluidizare a traficului şi scăderii poluării în Bucureşti. Proiectul de fluidizare a traficului bucureştean include amplasarea de piste pentru biciclete încă de la început pe noile bulevarde, dar şi lărgiri de străzi, acolo unde este posibil.

Astea noi pe care le terminam acum, Rebreanu de exemplu, aşa vor fi făcute, şi Calea Victoriei pe care o facem acum e programată cu piste de biciclete. Bineînţeles, Berzei este cu pistă de bicicletă. Cele vechi care au trotuar lateral le amenajam ca la Copenhaga, vom îngusta trotuarul şi vom face piste de biciclete„, a spus Oprescu.

CITEŞTE ŞI Calea Victoriei va fi REORGANIZATĂ. Mai mult spaţiu pentru pietoni şi piste pentru biciclişti FOTO

Planurile transformării Capitalei într-un oraş prietenos cu bicicliştii a fost gândit alături de ONG-uri, deşi unele au respins negocierile şi se pregătesc de proteste.

Bicicliştii din Capitală vor organiza, sâmbătă, un protest de amploare prin care cer piste pe şosea şi acuză Primăria că a aruncat pe fereastră 11 milioane de euro pentru 122 de kilometri de pistă ilegală.

Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti împreună cu Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ din România organizează, sâmbătă, un protest de amploare ce se va întinde pe circa 18 kilometri, traversând centrul oraşului. Adunarea se va face de la ora 14.30 în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

Protestatarii vor milita pentru marcarea benzilor care semnalează accesul bicicliştilor pe carosabil şi vor cere demisia primarului Sorin Oprescu pentru lipsa de acţiuni eficiente în cei cinci ani de mandat.

„Domnul Oprescu a afirmat că vrea referendum pentru a afla opinia oamenilor. Noi vom ieşi în stradă pentru a spune clar: „Vrem piste pe şosea! Vrem un Bucureşti pentru oameni!” Iar dacă vom fi ignoraţi, vom ieşi din nou în stradă. Mai mulţi şi mai hotărâţi!”, a spus Marius Scarlat, membru fondator OPTAR.