PMB a pus în dezbatere un proiect privind finanţarea pentru activităţi în domeniile cultură, mediu, tineret

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al municipiului Bucureşti pentru activităţi nonprofit de interes local în domeniile cultură, protecţia mediului înconjurător, activităţi de tineret.

12 iul. 2018, 11:44
PMB a pus în dezbatere un proiect privind finanţarea pentru activităţi în domeniile cultură, mediu, tineret

De asemenea, a fost lansat în dezbatere modelul de contract cadru de finanţare nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes local.

Potrivit unui comunicat de presă al PMB, programul de finanţare nerambursabilă îşi propune să sprijine iniţiative şi acţiuni ale persoanelor fizice şi juridice fără scop patrimonial din Bucureşti, dar şi să îmbunătăţească calitatea serviciilor acordate cetăţenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunităţii.

Municipalitatea îşi propune să aloce fonduri pentru proiecte care vizează o serie de obiective cum ar fi: creşterea accesului cetăţenilor la actul cultural şi a gradului de implicare a acestora în acţiuni culturale, sprijinirea tinerelor talente, promovarea cooperării culturale la nivel local, păstrarea şi promovarea patrimoniului şi tradiţiei culturale, promovarea valorilor culturale locale în circuitul cultural naţional/internaţional, creşterea nivelului de informare cu privire la valorile tradiţiei, istoriei, ştiinţei şi artei locale, promovarea produselor culturale oferite de organizaţii şi instituţii în rândul cetăţenilor, etc.

„Printre activităţile eligibile în acest domeniu se numără punerea în scenă sau prezentarea unor spectacole de teatru, muzică, dans şi film, organizarea de expoziţii de artă/carte/istorice/documentare, organizarea de seminarii, conferinţe, simpozioane, dezbateri, întâlniri cu personalităţi ştiinţifice şi culturale, organizarea de târguri, vernisaje, festivaluri cu specific cultural sau organizarea de trasee turistice”, se precizează în comunicat.

Proiectul de act normativ, cu documentaţia de bază, poate fi consultat: pe site-ul PMB – www.pmb.ro, accesandlink-ul: http://www4.pmb.ro/wwwt/L52/docs/01_20180709.pdf.

PMB menţionează că se pot trimite, în scris, propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare.