Principesa Margareta, la Chişinău în noaptea de Înviere

Principesa Margareta şi principele Radu au luat lumină la Catedrala Metropolitană de la Chişinău. În acelaşi timp, la Moscova a avut loc, la fel ca în fiecare an, o impresionantă ceremonie religioasă, la care a luat parte şi preşedintele Putin. 

RomaniaTV.net
12 apr. 2015, 12:18
Principesa Margareta, la Chişinău în noaptea de Înviere

La Chişinău, mii de oameni veniţi din toate colţurile Moldovei s-au adunat la Catedrala Metropolitană, unde liturghia a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove. Invitaţi de onoare au fost principesa Margareta şi soţul ei, principele Radu.

Ca în fiecare an, în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova a avut loc o ceremonie fastuoasă. Zeci de preoţi au purtat Lumina Sfântă de la Ierusalim în jurul catedralei, după care Kirill, Înalt Patriarhul Rusiei, a oficiat slujba Învierii. Mii de credincioşi au urmărit slujba de la catedrală, alături de înalţi oficiali moscoviţi. Ca în fiecare an, nu au lipsit de la ceremonie preşedintele Vladimir Putin, prim-ministrul Dmitri Medvedev, soţia sa, Svetlana, şi primarul Moscovei Serghei Sobianin.

Şi la Kiev s-a sărbătorit Paştele. Preşedintele Petro Poroşenko a luat parte la slujba din Catedrala din capitala ucraineană şi s-a rugat pentru pace în estul ţării.