Percheziţii la sediul APIA Botoşani. Primarul din Săveni, ridicat de procurori

Primarul oraşului Săveni, Relu Târzioru, a fost ridicat marţi dimineaţă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la locuinţa sa într-un dosar de corupţie privind acordarea de subvenţii de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

23 sept. 2014, 05:59
Percheziţii la sediul APIA Botoşani. Primarul din Săveni, ridicat de procurori

Ridicarea primarului a avut loc în urma unor percheziţii domiciliare, poliţiştii judiciari ridicând de la locuinţa primarului mai multe obiecte. În acelaşi timp, marţi, au loc percheziţii la APIA Botoşani la mai mulţi funcţionari ai acestei instituţii, dar şi la mai multe sedii ale unor societăţi comerciale cu profil agricol, potrivit unui comunicat emis de DNA.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Suceava efectuează marţi 16 percheziţii la adrese din judeţele Botoşani şi Suceava, dintre care două la sedii de instituţii publice, iar restul la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice.

Cercetările vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, conexe infracţiunilor de corupţie şi privind obţinerea nelegală de fonduri europene.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii în Galaţi. Mai multe persoane, bănuite de evaziune fiscală, spălare de bani şi abuz în serviciu