PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea continuă să fie deosebit de caldă

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează vreme deosebit de caldă, cu temperaturi maxime care vor ajunge până la 32 de grade Celsius. În ceea ce priveşte aspectul vremii, local se pot accentua înnorările şi îşi vor face apariţia aversele, cu descărcări electrice şi scurte rafale de vânt.

19 mai 2015, 14:31
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea continuă să fie deosebit de caldă

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va fi caldă, cu maxime ale temperaturii aerului ce se vor încadra între 20 de grade în sudul litoralului şi 32 de grade în Câmpia de Vest şi în Maramureş. În vestul şi în nord-vestul ţării temporar înnorările se vor accentua şi local vor fi averse, descărcări electrice şi scurte rafale de vânt. Izolat, în special în zona Munţilor Apuseni, cantităţile de apă pot depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, ploi slabe, de scurtă durată, vor fi posibile izolat, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări locale.

În Bucureşti, vremea va fi caldă şi miercuri, cu o maximă termică în jurul a 28 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se va menţine caldă, dar în vest şi nord-vest instabilitatea atmosferică se va manifesta prin dezvoltări noroase, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi local averse. Cu precădere în orele serii izolat vor fi posibile vijelii şi vor fi condiţii de grindină. În celelalte zone, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi condiţii pentru ploi de scurtă durată, mai ales pe litoral şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 31 de grade, uşor mai mici pe litoral şi în Deltă.

Joi, vremea va fi frumoasă şi caldă şi în Capitală. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal în această perioadă din an, caracterizând o vreme caldă în cea mai mare parte a ţării. Vor fi înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza şi seara, în regiunile din jumătatea de vest a ţării, unde local se vor semnala averse şi descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil la senin, iar astfel de fenomene îşi vor face apariţia izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări susţinute în sudul Banatului, iar la cote mai reduse în sud, sud-vest şi la munte, dar şi de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 31 de grade, mai scăzute pe litoral.

Şi în Capitală, vineri, vremea se va menţine frumoasă şi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla moderat pe parcursul zilei şi va diminua uşor în intensitate noaptea. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade.

Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal în această perioadă din an, caracterizând o vreme caldă în cea mai mare parte a ţării, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Temperaturi maxime cuprinse între 22 şi 31 de grade.