„Regele asfalului” din Banat, prins de procurori în Capitală. Georgică Cornu e suspectat de evaziune fiscală

Omul de afaceri Georgică Cornu, supranumit "regele asfaltului" din Banat, a fost prins, joi, de procurori în Capitală, la câteva ore după ce au descins în vila acestuia. Georgică Cornu, fostul iubit al prezentatoarei TV Marina Almăşan, este suspectat de evaziune fiscală, alături de mai mulţi romi din Strehaia. Aceasta ar fi adus statului român un prejudiciu de 61 de milioane de lei. Banii ar fi fost încasați de "regele asfaltului" din Banat prin facturi false.

27 mart. 2014, 07:53
„Regele asfalului” din Banat, prins de procurori în Capitală. Georgică Cornu e suspectat de evaziune fiscală

Trupe speciale şi poliţişti timişoreni au descins, joi, la vila de lângă Timişoara a lui Georgică Cornu, supranumitului „regele asfaltului din Banat”, care este şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

Alături de mai multe persoane din Strehaia, care fac comerţ ilegal cu facturi, şi alţi complici, Georgică Cornu este suspectat într-un dosar instrumentat de DIICOT Timişoara de evaziune fiscală prin care s-a adus bugetului de stat un prejudiciu de peste 60 de milioane de lei. Percheziţii au avut loc şi la sediul firmei sale Izometal-Confort, dar şi la mai multe adrese din Timişoara, Târgu Jiu şi Strehaia. 

Potrivit procurorilor, suspecţii ar fi livrat cantităţi enorme de marfă către firma lui Georgică Cornu. Banii ar fi fost încasați de „regele asfaltului” din Banat prin facturi false.

Georgică Cornu va fi dus, joi, adus la audieri în Timişoara, după ce a fost identificat şi prins de procurori în Capitală.

Ancheta în acest dosar a fost începută de DIICOT Timişoara în anul 2012 după ce un fost contabil al lui Cornu a denunţat afacerile ilegale ale acestuia.