Republica Moldova, fruntaşă în topul ţărilor cu cele mai multe prostituate

70% din femeile din Republica Moldova, cu vârste între 15 şi 25 de ani, s-au prostituat cel puţin o dată, arată un raport publicat de o fundaţia franceză.

RomaniaTV.net
29 ian. 2012, 07:25
Republica Moldova, fruntaşă  în topul ţărilor cu cele mai multe prostituate

Potrivit documentului, prostituţia este un fenomen în expansiune, în întreaga lume. Iar România se află şi ea printre principalele ţări furnizoare de tinere pentru servicii sexuale.

Raportul anual privind explotarea sexuală, publicat de fundaţia Scelles, trage un semnal de alarmă. Prostituţia este pe un tren ascendent la nivel mondial pentru că este o industrie foarte profitabilă. Reţelele de proxeneţi se îmbogăţesc, în vreme ce numărul persoanelor exploatate, creşte îngrijorător.

Potrivit documentului, femeile şi copiii din Europa de Est sunt cele mai vulnerabile categorii. Numai în Republica Moldova, 7 din 10 tinere între 15 şi 25 de ani, s-au prostituat cel puţin o dată. Motivele sunt variate: de la sărăcia extremă, la probleme familiale sau personale. În plus, ţările din fostul bloc comunist reprezintă o adevărată pepinieră de prostituate pentru Occident.

Cele mai multe provin din Moldova, România, Bulgaria, Ucraina şi Belarus. Ele lucrează, de obicei, în Olanda, Franţa sau Germania. În Italia, piaţa serviciilor sexuale e dominată de femei nigeriene. Iar în Spania, majoritatea prostituatelor provin din America Latină.

Raportul a identificat 30 de reţele internaţionale care se ocupă cu traficul de carne vie. 3 dintre ele sunt conduse de români. Altele au lideri din Bulgaria, Nigeria, Thailanda şi America de Sud. Potrivit documentului, în ţara noastră există şi numeroşi copii ai străzii care sunt vulnerabili la abuzuri şi exploatări sexuale.