Revolutie în Coreea

După ce au avut reușite estetice prin noua gamă de modele Tivoli și XLV, coreenii de la SsangYong au îndrăznit mai mult și, prin noul Rexton G4, au spart tiparele conservatorismului. Au venit, astfel, cu un SUV de clasă mare, desenat bine și proiectat cu inspirații arhitectonice.

RomaniaTV.net
08 dec. 2017, 15:27
Revolutie în Coreea

Chiar dacă cineva ar fi o persoană mai puțin avizată în domeniul autovehiculelor, ar putea remarca faptul că designul noului Rexton G4 este unul majestuos. De data aceasta coreenii au apelat la un design menit să scoată din anonimat port-drapelul lor. Dacă la Tivoli sau XLV se putea vorbi despre un aspect oarecum cuminte, la Rexton G4 toate aceste artificii menite să facă mașina mai discretă au fost date la o parte.

Primul element care sare în ochi, dincolo de dimensiunile mașinii, sunt detaliile cromate și proporțiile. Vorbim la partea frontală de o linie cromată ce unește farurile și de încă una, tot în aceeași paletă, care este asemănătoare aripilor unui cocor în plin zbor. Interesant este că cele două linii, deși sunt plasate pe partea frontală, nu încarcă estetic designul. Nu sunt exagerate dar nici discrete. Se poate spune că aici au găsit exact proporția corectă. Tot despre detalii suficiente dar nu abundente putem vorbi atunci când privim mașina din laterale. Pe aripile față și cele spate se pot observa două nervuri care creează o senzație dinamică mașinii. Liniile de pe aripile spate, în profil ascendent, amplifică senzația de mișcare a marelui SUV SsangYong. De asemenea, pe laterale se mai pot observa câteva linii cromate ce adaugă un plus de rafinament aspectului mașinii.

Cel de-al doilea element luat în calcul atunci când a fost proiecatată mașina este „numărul de aur” sau șirul lui Fibonacci. Acest concept arhitectonic reprezintă proporțiile dintre anumite elemente ale unui ansamblu. Acest raport poate fi întâlnit și la Partenon-ul din Grecia și la multe alte construcții considerate valori ale arhitecturii mondiale. Ei bine, pornind de la acest raport s-a mers pe ideea unei proporționalități cât mai corecte a vehiculului. Rezultatul este un aspect care, fără a avea îndrăzneala să fie ceva inedit, reușește să obțină un rezultat armonios.

Pentru a sublinia toate aceste rapoarte și proporții ale vehiculului, SsangYong a ales să instaleze blocuri optice bine conturate și definite. La parte frontală luminile de zi cu LED-uri subliniază elegant farurile cu xenon, iar la blocurile optice spate luminile cu LED sunt nu doar vizibile ci și frumos conturate.

Aceasta este revoluția din Coreea: revoluția estetică din segmentul SUV-urilor mari. O revoluție care a pornit un design majestuos, conturat pe cele mai importante trei elemente din arhitectura modernă: Omul, Materialele și Mișcarea (3Motion design concept – Man, Machine, Movement).

Descoperă mai multe despre noul Rexton G4 pe www.rextonsuv.ro