REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PDL a luat faţa PNL acasă la Crin

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Alianţa electorală PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile europarlamentare în judeţul Tulcea. PDl s-a clasat pe poziţia a doua, întrecând PNL,  în jdueţul în acre liderul Liberal Crin Antonescu s-a născut şi a fost paralmentar timp de două mandate.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 09:04
REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PDL a luat faţa PNL acasă la Crin

 REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Alianţa electorală PSD-UNPR-PC a obţinut 34,92% din voturile valabil exprimate şi contorizate de BEJ până luni, la ora 6.00.

Alianţa electorală PSD-UNPR-PC este urmată de PDL, care a obţinut 16,82% din voturile numărate, PNL – 14,66%, PMP – 7,36%, PP-DD – 6,2% şi candidatul independent Mircea Diaconu – 6% din voturile valabil exprimate.

Din cele 204 secţii de votare, au fost numărate voturile din 169 de secţii.

 REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. ‘Electoratul tulcean a văzut cel puţin în PSD un partid dispus să muncească pentru proiectele de dezvoltare ale judeţului, proiecte care pot fi analizate ca proiecte implementate, lucru care ne-a oferit un avantaj în faţa celorlalţi competitori politici. Sincer, îmi doresc refacerea USL, dar nu ştiu dacă această echipă ar mai putea lucra la fel de bine ca până acum, având în vedere unele ieşiri ale liderilor politici din campanie care pot crea schisme greu de remediat’, a declarat preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Horia Teodorescu, potrivit Agerpres.

La rândul său, liderul democrat-liberalilor tulceni, Constantin Hogea, a declarat că rezultatul este ‘o surpriză nu tocmai plăcută’, în contextul în care aştepta ca PDL la nivel naţional să înregistreze un scor electoral de 17-19%.

‘Noi am suferit atacuri şi din exterior şi din interior. Dacă nu s-ar fi scindat partidul, s-ar fi ajuns la 21%. Din păcate, orgoliile din politică duc şi la asemenea situaţii. Oricum, este remarcabil ce a reuşit să facă şi acest partid (PMP – n.r.)’, a afirmat preşedintele organizaţiei judeţene a PDL, Constantin Hogea.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. ‘Trebuie să ţinem seama că alegerile europarlamentare nu sunt alegeri locale sau prezidenţiale. E vorba de un alt tip de electorat. Probabil că nu am manageriat foarte bine ruperea USL, nu am explicat foarte bine ce s-a întâmplat şi nici necesitatea de a redeveni o entitate proprie’, a precizat Octavian Motoc.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Preşedintele organizaţiei judeţene a PMP, Victor Tarhon, şi-a exprimat regretul că populaţia nu a înţeles rostul alegerilor reprezentanţilor României pentru PE.

‘Este un rezultat de la care se poate construi. A fost un exerciţiu în adevăratul sens al cuvântului, care a avut la bază munca, nu alte forme de verificare a atractivităţii. Cel mai mare regret al meu este că populaţia nu a înţeles rostul acestor alegeri. Miza nu era neapărat politică, ci România’, a precizat preşedintele organizaţiei judeţene a PMP.

Potrivit BEJ Tulcea, 27,17% din alegătorii din judeţ s-au prezentat duminică la urne. AGERPRES/(A, AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Cristian Anghelache)

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,4% din voturi, pe al doilea loc plasându-se PNL, cu 14,86%, a anunţat BEC. De asemenea, PDL a obţinut 12,23%, în timp ce Mircea Diaconu a câştigat 6,92%. Următoarele sunt: UDMR, cu 6,47% şi PMP, cu 6,21%.

De asemenea, PP-DD a obţinut 3,63%, iar PRM – 2,71%. FC a obţinut 2,62% din voturile exprimate de alegători, Partidul Ecologist Român 1,17%, Alianţa Agricultorilor – 0,95% şi PNŢCD – 0,90%.

Capsali Pericle Iulian, candidat independent, a obţinut 0,90% din voturi, Costea Peter – 0,75%, Corina Ungureanu 0,49% . Sub 0,50% au obţinut şi Partidul Verde – 0,34%, Partidul Noua Republică, Partidul Dreptăţii Sociale, candidaţii independenţi Purea Paul, Liga Dănuţ, Partidul Alternativa Socialistă, Valentin Dăeanu şi Filip Constantin Titian.