Rusia IRONIZEAZĂ un nou portavion al Marii Britanii. „ŢINTĂ navală uşoară”

Ministerul rus al Apărării a ironizat, joi, noul portavion al Marii Britanii, apreciind că nava militară este "o ţintă uşoară", recomandând să fie ţinută la distanţă de sistemele militare ruse.

29 iun. 2017, 16:52
Rusia IRONIZEAZĂ un nou portavion al Marii Britanii. „ŢINTĂ navală uşoară”

Potravionul HMS Regina Elizabeth, care mai avansată şi cea mai nouă navă militară britanică, a iniţiat luni prima deplasare, ocazie cu care ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a afirmat că ruşii o vor privi „cu puţină invidie”. De asemenea, Fallon a declarat că singurul portavion al Rusiei este „dărăpănat”.

„Aceste afirmaţii entuziaste … despre supremaţia exteriorului frumos al noului portavion britanic în comparaţie cu nava rusă Amiral Kuzneţov evidenţiază ignoranţa totală a lui Fallon în legătură cu tehnologia militară rusă”, a reacţionat Ministerul rus al Apărării.

„Precum o albină, portavionul britanic poate doar să lanseze avioane, flancat de numeroase alte ambarcaţiuni militare şi submarine. De aceea, portavionul britanic este o simplă ţintă navală uşoară”, a adăugat Ministerul rus al Apărării.

„Este în interesul Forţelor Regale britanice să nu arate «frumuseţea» portavionului la o distanţă mai mică de câteva sute de kilometri de forţele navale ruse care sunt la o distanţă relativă”, a atras atenţia instituţia.