S-a dus la rabin pentru a-şi mărturisi păcatele şi a fost „spovedită” cu … sex oral

Rabinul unei comunităţi de evrei ultraortodocşi din secta Satmar Hasidic a abuzat sexual o adolescentă de 12 ani, care fusese trimisă de părinţii ei la el, ca să-şi mărturisească păcatele. Rabinul a forţat-o să facă sex oral cu el timp de aproape cinci ani.  

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 20:50
S-a dus la rabin pentru a-şi mărturisi păcatele şi a fost „spovedită” cu … sex oral

Rabinul Nechemya Weberman este acuzat că a abuzat o minoră ani întregi, începând de la vârsta de 12 ani, forţând-o să facă sex oral cu el, în timp ce fata fusese trimisă de către părinţii ei să se spovedească pentru că începuse să poarte haine moderne şi provocatoare şi să citească reviste de stil, precum Cosmopolitan sau People, scrie Daily Mail.

Fata a fost îndrumată către capul comunităţii ultraortodoxe deoarece părinţii ei nu îi mai suportau comportamentele rebele de adolescentă, care veneau în contradicţie cu regulile stricte ale sectei ultraotodoxe Satmar Hasidic din Williamsburg, Brooklyn.

Adolescenta, care are acum 17 ani, a rupt până la urmă tăcerea şi a mărturisit, mai târziu, unui alt consilier, abuzurile la care fusese supusă sistematic de către rabin.

A fost deschisă o anchetă asupra acestui caz, iar procurorul de district, Kevin O’Donnel a tras concluzia că, în realitate, părinţii ei îl plăteau pe rabin crezând că o va aduce pe calea cea bună, dar de fapt îl plăteau pentru a o abuza „sistematic”.

Avocaţii lui Weberman, care este, dealtfel, foarte respectat în comunitatea ultraortodoxă respectivă, au negat cu înverşunare acuzaţiile de abuz aduse clientului lor, spunând că fata a „fabricat” toată povestea din dorinţa de a se răzbuna pe el.

Pe de altă parte, rabinul a luat la rândul lui în calcul faptul că adevărul ar putea ieşi la iveală într-o bună zi şi a fabricat şi el „apărarea”, după ce aflase că fata îşi începuse viaţa sexuală cu un prieten de-al ei. Rabinul şi părinţii fetei au montat camere de supraveghere în dormitorul fetei şi au înregistrat imagini cu ea în timp ce făcea sex cu prietenul ei, tot adolescent. Tinerii au descoperit camerele video instalate în dormitor, iar fata, supărată că fusese spionată, s-a dus la poliţie şi a povestit totul despre rabin.

Nemulţumit de situaţie, rabinul a încercat să se apere şi a prezentat şi el poliţiştilor înregistrările video cu cei doi adolescenţi făcând sex, în speranţa că băiatul va fi judecat şi arestat. Dar argumentele lui n-au ţinut.

În schimb, Weberman s-a ales cu 88 de capete de acuzare pentru asalt sexual. Comunitatea Satmar Hasidic încă îl simpatizează şi strânge chiar şi bani pentru el, pentru a putea să îşi plătească avocaţii.