Sarah Chang concertează în aprilie la Bucureşti şi Cluj-Napoca

Violonista Sarah Chang revine în România pentru două concerte care vor fi susținute pe 15 aprilie, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, și pe 16 aprilie, la Sala Palatului din Capitală.

28 ian. 2016, 14:00
Sarah Chang concertează în aprilie la Bucureşti şi Cluj-Napoca

Violonista Sarah Chang va concerta în aprilie pentru a cincea oară în țara noastră, dar pentru prima dată va interpreta din opera lui Max Bruch, un compozitor care i-a marcat existența. Înregistrările sale cu Bruch au fost votate de Revista Gramophone ca fiind între primele 250 din toate timpurile. Dirijorul concertelor va fi Jose Luis Gomez. Sarah Chang va fi acompaniată de Orchestra Simfonică București. Ea cântă pe o vioară Guarneri del Gesu fabricată în 1717.

Biletele la concertele Sarah Chang din București și Cluj-Napoca se găsesc la casele de bilete ale sălilor de spectacole și online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro.

Potrivit Agerpres, Sarah Chang a fost oaspetele Festivalului Enescu în 2001, 2003 și 2015.

Artista vine în fața publicului din România cu un repertoriu pe care l-a învățat la vârsta de 5 ani, pentru audițiile la prestigioasa Școală Juilliard din New York. La 8 ani a debutat cu Filarmonica din New York fără repetiții și un an mai târziu a devenit cea mai tânără violonistă din istorie care a înregistrat un album. Yehudi Menuhin a declarat că Sarah Chang este „violonista ideală, cea mai minunată, perfectă, pe care a auzit-o vreodată”, se arată în comunicatul citat