Scandal în showbiz. Andreea Antonescu încearcă să pună mâna pe două milioane de euro

Cântăreaţa se luptă şi acum în instanţe pentru drepturile de autor ale celei mai cunoscute piese a trupei "Andre".

07 mai 2016, 09:41
Scandal în showbiz. Andreea Antonescu încearcă să pună mâna pe două milioane de euro

Tribunalul Bucureşti a reintrodus pe rol dosarul în care Andreea Antonescu alături de Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan, cer aproximativ două milioane de euro de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, scrie spynews.ro.

Suma, vehiculată de câţiva ani în mass-media, reprezintă drepturile de autor ale melodiei „Moşule, ce tânăr eşti”, unul dintre hiturile trupei Andrei. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 12 mai.

Citeşte şi Majoritatea cântăreţelor fac adevărate show-uri erotice pe scenă. Ce vedetă a mimat sexul oral VIDEO

Componentele trupei şi casa de discuri au ajuns să-şi ceară drepturile în instanţă după ce Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România a blocat plăţile către aceştia o perioadă foarte lungă, pe motiv că melodia ar fi fost o copie a unei melodii greceşti, interpretata de Kathy Garby.

„Compozitorul grec se numeşte Kostas Tournas. Am luat legătura cu el şi i-am trimis piesa. Mi-a spus că există câteva elemente asemănătoare, dar că nu conduc la acuzaţii de furt. Sunt multe piese care seamănă între ele, dar pot fi asemănări involuntare”, declara, în urmă cu ceva timp, un reprezentant al casei de discuri, după ce s-a constatat că melodia nu a fost plagiată.