Scandal la ICCJ. Liderul revoluţionarilor, dat afară din sală: „Nu puneţi voi garda pe mine după 26 de ani”

Contestaţiile membrilor Asociaţiei 21 Decembrie 1989, depuse împotriva soluţiei de clasare a Dosarului Revoluţiei dispusă de Parchetul General, s-a judecat, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorul a amânat pentru data de 24 februarie luarea unei decizii în acest caz, fapt care a stârnit revolta liderului Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, care a şi fost dat afară din sală.

27 ian. 2016, 08:15
Scandal la ICCJ. Liderul revoluţionarilor, dat afară din sală: „Nu puneţi voi garda pe mine după 26 de ani”

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a fost dat afară, miercuri, din sala de judecată de la ICCJ, acolo unde a avut loc un nou termen in dosarul Revoluţiei. Acesta s-a enervat pentru că judecătorul a anunţat un alt termen în Dosarul Revoluţiei.

„Au incercat sa ma scoata cu forta din sala, nu au reusit. Presedinta a tipat „garda” si le-am spus ca pe mine au pus garda Ceausescu si Iliescu, nu puneti voi garda pe mine dupa 26 de ani. Nu au reusit, macar atata satisfactie am„, a spus Teodor Mărieş.

Dupa ce sapatamana trecuta au cerut ca dosarele, toate cele 70 de dosare care au fost pe rol si la care s-a cerut alipirea, conexarea, nu stiu exact ce nici domniile lor, astazi a venit un alt complet care cere, din nou, reunirea dosarelor sau conexarea lor sau invoca un ordin pe care il au din 28 decembrie, dat de CSM si care nu ne priveste, pentru ca noi avem depuse solicitarile anterior acestui ordin. Ordinul este pentru viitor, nu este retroactiv. Nu intelegem nimic. Sa dea termen acum, pentru 24 februarie, nu este altceva decat tergiversare„, a explicat Mărieş.

Acesta consideră că procurorii întârzie să dea o soluţie în dosarul Revoluţiei pentru că „le este frică” să judece cazul. „Miza, le este frica sa judece acest dosar, pentru ca sunt aliniati. Aici sunt 80% fosti procurori. Sunt oameni care au niste datorii de platit, sunt fosti ofiteri ai Armatei romane„, a spus Mărieş.

Liderul Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a mai precizat că dacă procurorii vor închide dosarul, revoluţionarii vor depune plângere la CEDO. „Noi nu avem o problema nici un conexarea, nici in alipire, nici in dezlipire a tuturor plangerilor, noi vrem solutii, iar ei nu vor sa dea solutii. Venim de o luna si ceva aici si nimeni nu vrea sa dea solutii, indiferent care sunt ele. Daca vor sa-l inchida, sa-l inchida. Vom merge la CEDO si venim si ii umilim din nou si il redeschidem ca pe dosarul Mineriadei. Le cerem sa dea o solutie„, a mai adăugat Mărieş.

Dosarul Revoluţiei a fost clasat în 2015, iar în luna octombrie, Teodor Maries a declarat ca Asociatia 21 Decembrie 1989 va ataca la Inalta Curte de Casatie si Justitie decizia de clasare a dosarului Revolutiei, luata de Parchetul instantei supreme.