Scandal pe imaginea Casei Poporului. Moştenitorii Ancăi Petrescu se luptă cu Camera Deputaţilor

Moştenitorii arhitectei Anca Petrescu se luptă pe dreptul de imagine asupra Casei Poporului cu administratorul clădirii, Camera Deputaţilor. Disputa a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, potrivit România TV.

16 iul. 2015, 10:40
Scandal pe imaginea Casei Poporului. Moştenitorii Ancăi Petrescu se luptă cu Camera Deputaţilor

Scandalul a pornit de la faptul că în iunie 2013, arhitecta Anca Petrescu a înregistrat la OSIM o marcă individuală ce poartă ca element vizual distinctiv o fotografie cu Parlamentul. Astfel că numai ea ar fi putut scoate pe piaţă materiale în care să fie folosită imaginea Casei Poporului.

CITEŞTE ŞI: Cele ŞAPTE MINUNI ale lui Nicolae Ceauşescu

Administratorul clădirii, mai exact conducerea Camerei Deputaţilor, i-a chemat la judecată pe succesorii arhitectei, cerând anularea mărcii, invocând faptul că au înregistrat acelaşi tip de marcă, însă mai devreme cu o lună decât arhitecta, adică în mai 2013.

Cu doar câteva luni înainte de deces, Anca Petrescu mărturisea într-un interviu acordat România TV că acesta a fost proiectul ei de suflet.

Este creaţie 100%. E o lucrare pe care eu o iubesc foarte mult. O consider o lucrare de artă de o excepţie cu totul ieşită din comun„, a declarat atunci Anca Petrescu.

Arhitecta îşi amintea că la Casa Poporului lucrările au fost la foc continuu: sute de muncitori lucrau 24 de ore din 24, în 3 schimburi.

Tot ea a fost cea care a recunoscut că s-au depus eforturi mari pentru a ridica somptuoasa clădire. Lucrările erau atent supravegheate de Nicolae Ceauşescu şi soţia sa şi, cu fiecare vizită de lucru, proiectul căpăta noi dimensiuni.

Pe lângă faptul că a fost construită într-un timp record, de doar 5 ani, Casa Poporului a reuşit să doboare şi alte recorduri. Clădirea se vede de pe Lună, alături de Pentagon şi Marele Zid Chinezesc. Cartea Recordurilor o înscrie pe locul al doilea în lume după Pentagon ca suprafaţă construită.