SCANDALOS! Campion naţional la TENIS, respins la liceul sportiv „Mircea Eliade” la proba de TENIS

Situaţie incredibilă în sistemul românesc de învăţământ: Rareş Mandu (15 ani), unul dintre cei mai talentaţi juniori români şi campion naţional de dublu în 2014, a picat chiar la proba de aptitudini pentru tenis, din cadrul concursului de admitere în clasa a IX-a a liceului cu program sportiv "Mircea Eliade" din Bucureşti.

04 aug. 2015, 07:22
SCANDALOS! Campion naţional la TENIS, respins la liceul sportiv „Mircea Eliade” la proba de TENIS

Culmea este că ceilalţi cinci sportivi care au trecut probele de aptitudini sunt mult mai slab cotaţi decât rareş Mandu, unii chiar fără vreun meci de tenis profesionist în picioare.

„Fără să mă laud, eu am cel mai bun serviciu din ţară, la vârsta mea, cu cea mai bună medie de aşi pe meci. Dintre jucătorii buni care au dat examenul, numai eu am fost picat. Dintre cei cu care am jucat până acum, eu i-am bătut pe toţi de acolo. Îi înving pe toţi, aproape în fiecare meci. Sincer, pe unii care au luat nota 10 i-am bătut cu 6-2, 6-2”, a declarat Rareş Mandu pentru ProSport.

Săptămâna trecută, la o lună şi jumătate după ce a fost respins, Rareş Mandu a câştigat turneul internaţional „Argeş Cup”, competiţie din calendarul Tennis Europe la care au participat sportivi din nouă ţări. Alţi juniori admişi la liceul „Mircea Eliade”, în cadrul probelor de tenis, nu au reuşit să treacă de primul tur!

Rareş Mandu a intrat, totuşi, la „Mircea Eliade”, însă pe locurile de la profilul ştiinte sociale, bazându-se exclusiv pe rezultatele la învăţătură.