Scandalul mitei la Bacalaureat. Directoarea penală s-a întors la catedră VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Directoarea de la liceul bucureştean în care s-a luat mită cu plasa la sesiunea de bacalaureat din 2013 s-a întors la muncă. Arestată preventiv şi eliberată apoi, Costica Vărzaru predă acum chimie la Liceul Bolintineanu din Capitală. Reporterii România TV au realizat un material cu camera ascunsă la această unitate de învăţământ.

08 ian. 2014, 16:45
Scandalul mitei la Bacalaureat. Directoarea penală s-a întors la catedră VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Liceul Dimitrie Bolintineanu, care vara trecută a fost centrul unui imens scandal privitor la mita la bacalaureat, a fost vizitat de o echipă România TV.

Reporterul a purtat o discuţie cu unul dintre bodyguarzi, care a confirmat că fosta directoare s-a întors la catedră şi predă chimia. „Ieri a avut ore până la 6 fără 25. Nu mai e directoare, dar are dreptul să profeseze„, a spus bodyguardul.

El a mai spus că primarul Marian Vanghelie şi-a întors faţa de la liceu odată cu schimbarea conducerii. „Păcat că nu mai sunt investiţii. N-a mai dat nimic pentru şcoală„, s-a mai plâns el.

Angajatul spune că, de fapt, părinţii copiilor nepregătiţi sunt de vină pentru scandalul de la bacalaureat. „Eu sunt aici şi văd! Dacă copilu-i bou, eu nu ştiu, ca părinte, că-i bou? Nu vin un an întreg şi după aia: ” Hai, domnule profesor, hai!” Ce, a intrat directoarea şi a întrebat: „Băi, care vreţi BAC-ul pe naşpa? Ştii că-i prost şi după aia vorbeşti că i-a luat?! Asta-i România!„, a mai spsu bodyguardul.

La bacalureatul de la Liceul Dimitrie Bolintineanu elevii au spus că au dat mită, iar procurorii au găsit bani asupra profesorilor. Directoarea Costica Vărzaru a fost arestată preventiv, dar apoi a fost eliberată.