Scenarii de COŞMAR: Ce ameninţări pot pune capăt vieţii pe Terra

În ultima perioadă sunt vehiculate mai multe scenarii înspăimântătoare cu privire la sfârşitul vieţii pe Pământ. Se vorbeşte despre schimbări climatice extreme, impactul cu un asteroid şi chiar roboţii creaţi de oameni - toate acestea pot duce sfârşitul vieţii pe Pământ.

16 feb. 2015, 08:13
Scenarii de COŞMAR: Ce ameninţări pot pune capăt vieţii pe Terra

Inteligenţa artificială este printre cele mai de preţ invenţii ale omului, dar oricând se poate ca totul să se întoarcă împotriva noastră. Este una dintre cele mai dezbătute ameninţări apolicaptice ale momentului, iar roboţii ar putea, de pildă, să preia controlul asupra oamenilor. Probabilitatea ca un astfel de scenariu să se adeverească este 10% şi ar însemna finalul umanităţii, spun specialiştii de la Universitatea Oxford.

Schimbările climatice extreme sunt şi ele o ameninţare reală, iar rezultatele le-am văzut în ultimii ani. Iernile sunt tot mai aspre, verile tot mai fierbinţi şi cu fenomene violente, air totul poate aduce în viitor la sfârşitul omenirii.

Un alt pericol pentru Terra îl reprezintă asteroizii. Un asteroid de cel puţin cinci kilometri, suficient cât să pună capăt civilizaţiei terestre, loveşte Pământul o dată la aproximativ 20 de milioane de ani. Între timp, cercetătorii speră să reuşească să anticipeze momentul înainte şi să reuşească să îl deturneze.

Alte fenomene care pun sub semnul întrebării viitorul nostru sunt dezastrele ecologice, erupţiile vulcanice, dar şi războaiele nucleare. Cercetătorii de la Oxford spun însă că este puţin probabil ca intensitatea acestora să fie atât de mare, încât omenirea să fie în pericol.

SFÂRŞITUL LUMII va veni în urma unui val de fenomene incontrolabile de către om FOTO