Senatul a aprobat folosirea de către RA-APPS a 50% din banii obţinuţi din vânzări pentru modernizări

Senatul a adoptat miercuri ordonanţa de guvern privind folosirea de către RA-APPS a 50% din banii obţinuţi din vânzarea imobilelor pentru lucrări de modernizări şi investiţii, restul urmând a se face venit la bugetul de stat, transmite Agerpres.

01 oct. 2014, 10:02
Senatul a aprobat folosirea de către RA-APPS a 50% din banii obţinuţi din vânzări pentru modernizări

‘Prin derogare de la prevederile art. 8 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare din sumele obţinute prin vânzarea imobilelor, proprietate privată a statului, aflate în administrarea RA-APPS, după deducerea cheltuielilor prevăzute la alin. (1), un procent de 50% se face venit la bugetul de stat cu alocarea sumelor respective pentru cheltuieli de natura investiţiilor, iar un procent de 50% rămâne la dispoziţia RA-APPS pentru lucrări de modernizări şi investiţii la imobilele proprietatea publică a statului, la imobilele în care funcţionează instituţii publice şi pentru întreţinerea bunurilor mobile aflate în domeniul public sau privat al statului şi administrate de RA-APPS precum şi pentru acoperirea cheltuielilor pentru conservarea, protecţia şi repararea bazei materiale de reprezentare şi protocol administrate de către Regia Autonomă ‘Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat’, se arată în ordonanţa adoptată.

Potrivit expunerii de motive, în vederea atenuării tensiunilor sociale ce pot fi determinate de disponibilizările colective efectuate de către Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare se propune exceptarea acestei regii de la prevederile art. 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 29/2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare, astfel încât persoanele disponibilizate să beneficieze de venit lunar de completare în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013- 2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 13/2014 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare a avut 59 voturi pentru, unul împotrivă şi trei abţineri, iniţiator este Guvernul iar Senatul este prima Cameră sesizată.