Sfaturi pentru a alege cel mai bun antivirus pentru PC

Piaţa aplicaţiilor de tip antivirus cred că este cea mai profitabilă, având în vedere numărul extrem de mare de opţiuni pe care îl aveţi la dispoziţie.

RomaniaTV.net
29 apr. 2015, 10:47
Sfaturi pentru a alege cel mai bun antivirus pentru PC

Antivirus gratuit vs. antivirus plătit

Înainte de a trece la aspecte mai complicate ale alegerii unui antivirus, cel mai important detaliu ţine de suma de bani pe vreţi să o cheltuiţi pe acest produs, în cazul în care nu cumva v-aţi hotărât să mergeţi pe o soluţie gratuită. Deşi există şi soluţii software de securitate fiabile care nu costă nici un ban, cele mai multe dintre ele sunt contra cost. Pentru a face diferenţa între ele și a alege cel mai bun antivirus pentru voi, trebuie să aveţi în vedere doar câteva detalii.

Citeşte şi Care este cel mai bun antivirus gratuit din 2015

În cea mai mare parte a cazurilor, un antivirus gratuit foloseşte acelaşi motor de scanare precum varianta plătită a respectivului produs. Ca urmare, este la fel de eficient în a vă scăpa de viruşi şi alte forme de malware. Aproape de fiecare dată, un antivirus care vă invită la upgrade contra unei sume modice implică tranziţia la o suită de securitate mai complexă cu mai multe componente. Printre acestea, se numără un firewall, un filtru anti-phising, un sistem anti-furt, anti-spam şi multe altele. Aceste funcţii nu sunt chiar necesare, de cele mai multe ori un antivirus face treabă suficient de bună.

Citeşte şi Cum îţi poţi salva computerul virusat chiar dacă nu poţi instala un antivirus

Pe de altă parte, produsele gratuite tind să vă streseze. Deseori apar ferestre care vă invită la un upgrade către versiunea contra cost. În definitiv, banii se căştigă din produse plătite şi versiunea gratuită este cea mai bună metodă de marketing pentru a vă convinge să faceţi o mică investiţie. Trăgând linie, acesta este cel mai mare compromis. Vă este încercată un pic răbdarea, dar nu plătiţi un abonament anual pe un antivirus.

Mai multe sfaturi pe Playtech.ro.