Smiley, despre oamenii care au ieşit în stradă

Prezent la un eveniment despre Yotube ca fenomen cultural, Smiley a vorbit despre prezența tehnologiei în viața lui, dar și despre impactul pe care-l are online-ul asupra societății, prin prisma evenimentelor recente, apărute în urma tragediei din Colectiv.
Iulian Tudor
11 nov. 2015, 12:44
Smiley, despre oamenii care au ieşit în stradă

Smiley și casa lui de discuri sunt o prezență importantă în mediul online, atât pe Facebook, cât și pe Youtube. E totul marketing, e totul orientat spre câștig sau contează în primul rând arta și felul în care lucrările autentice, creative, ajung mai repede la public?

Citeşte şi Una dintre victime s-a întors la spital cu halucinaţii. „Visează că e în flăcări şi ţipă după ajutor”

Artistul rămâne artist până la capăt, potrivit lui Smiley, care se gândește la muzică, la artă, nu pune câștigurile pe primul loc.

„Nu știu, eu nu mă gândesc la câștiguri. Eu fac ce simt eu, fac cu plăcere, mă gândesc, oamenii răspund foarte bine la lucrurile reale, la lucrurile autentice.”
Mai mult, pe lângă promovarea conținutului pur și simplu, Smiley crede că foarte important conținutul care e promovat. Degeaba ai mulți oameni care te urmăresc online pentru că ai un canal bun, dacă lucrurile pe care le pui acolo nu sunt interesante.

„Eu am un manager online foarte bun care m-a sfătuit de pe când Yotube-ul nu era așa popular, să am un canal de Youtube […] dar, indiferent cât de mare e canalul, tot contentul contează. Dacă pui un filmuleț care e bine făcut, poate să atragă sute de mii de oameni.”

Și sutele de mii de oameni care stau online pe canalele de social media și urmăresc tot ce se întâmplă pot deveni, la un moment dat, parte activă a unui fenomen. Fiecare poate fi și spectator, dar și creator de conținut. Și aici, revenind la ideea de conținut care să fie original și să conteze, apare și pericolul, deoarece ai libertatea de a pune online orice. Și prin asta poți face rău dacă ajungi să promovezi o idee falsă sau tot felul de teorii ale conspirației, cum s-a întâmplat, în ultima perioadă, după tragedia de la clubul Colectiv.

„În momentul ăsta mi se pare că Facebook-ul a fost și bun și rău, pentru că toată lumea postează orice pe Facebook, nu mai știi ce să mai crezi, nu mai știi ce e real, ce nu e real, dar partea bună e că ne unește mai repede și ne unește, poate, mai eficient. Din păcate, uite că a trebuit să trecem printr-o tragedie ca să ne zdruncine și ne-a zdruncinat serios.”

Dar cum vocea oamenilor simpli nu contează doar în mediul online, ci a fost luată în considerare și de autorități, l-am întrebat pe Smiley ce părere are despre propunerea lui Tudor Chirilă drept reprezentant al societății civile la discuțiile cu Klaus Iohannis.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Ultimele măsuri luate de Guvern. Bani mai mulţi pentru Sănătate

„Am văzut propunerile astea. Am văzut că și mie mi-au mai scris oamenii. Am citit un comentariu care mie mi s-a părut foarte edificator: „A, păi perfect, atunci! Îi mai chemăm și pe Loredana, și pe Moga, și pe Pavel Bartoș și facem Vocea României”. Noi suntem artiști, noi nu putem să decidem soarta unui popor. Noi nu putem să vorbim în numele unui popor. Noi ne ocupăm cu muzica. Că putem să avem o părere pertinentă sau nu, nu decidem noi neapărat. Nu putem să ne implicăm în așa ceva că nu e meseria noastră. Nu suntem educați în sensul ăsta, nu avem abilitățile necesare, dar sunt convins că există foarte mulți tineri capabili care ar putea să decidă viitorul nostru și mă bazez că vor ieși în față și își vor asuma responsabilitatea asta, pentru că trebuie să o facă cineva. Altfel nu vom schimba decât niște oameni cu alți oameni. Cred că trebuie să fie o revoluție a conștiinței în primul rând. Să fie o revolutie a fiecăruia dintre noi, să ne uităm să vedem dacă am procedat corect sau dacă am proceda corect dacă am fi puși în situația în care trebuie să alegem. Așa revoluție, să ieșim pe stradă, ok, cei care ne conduc au văzut că suntem cu ochii pe ei și așa nu se mai poate.”

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Acesta este județul din România cu cele mai multe biserici și mănăstiri. Nu e departe de București
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. Vestea pe care o aștepta toată Planeta: Noi suntem dispuşi
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
800 de lei GRATIS pentru acești români! Ce trebuie să facă pentru acești bani
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Pro TV pregătește marea lovitură. Filmările au început
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
A murit marele actor. Lumea a pierdut un adevărat geniu: Este o zi tristă...
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Ultimul drum pentru Ionela și George, tinerii care urmau să se căsătorească, victime ale accidentului rutier de la Codăești
MediaFlux
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'