Sorin Grindeanu, despre podul peste Dunăre: Documentaţia a fost trimisă la ANAP

Problema numărul 1 la Brăila este legată de podul peste Dunăre, de la Brăila spre Tulcea, a afirmat vineri premierul Sorin Grindeanu, precizând că documentația pentru acest obiectiv a fost înaintată către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

RomaniaTV.net
21 apr. 2017, 10:10
Sorin Grindeanu, despre podul peste Dunăre: Documentaţia a fost trimisă la ANAP

„Aici problema numărul 1 e cea legată de podul peste Dunăre, de la Brăila spre Tulcea (…) Documentația a fost înaintată către ANAP (…) Documentația este trimisă spre ANAP pentru punctul de vedere necesar din partea acestei agenții. Undeva la (…) jumătatea lunii mai, cel târziu sfârșitul lunii mai, vom primi acest punct de vedere. Va parcurge circuitul de avizare la comitetele interministeriale și (…) imediat după (…) se poate ridica pe SEAP pentru achiziție”, a declarat Grindeanu, la Consiliul Județean Brăila, la o întâlnire de lucru cu autoritățile locale.

Potrivit lui Grindeanu, acest obiectiv va fi finanțat din fonduri europene și va costa peste o jumătate de miliard de euro.

„Știu că este un obiectiv extrem de scump (…) Dar există bani, sunt bani europeni pe care îi putem folosi pe ITI (Investiții Teritoriale Integrate, n.r.) Delta Dunării”, a spus Grindeanu.

Totodată, șeful Executivului a criticat sistemul de achiziții publice, precizând că este „extrem de greoi”.

„Este o dezorganizare totală. Este inadmisibil ca un întreg sistem, o întreagă administrație — fie că vorbim de administrație locală, fie că vorbim de administrație centrală — să meargă într-un mecanism extrem de greoi, cum este cel legat de achizițiile publice din acest moment și lucrurile acestea (…) o să le rezolvăm urgent”, a precizat Grindeanu, scrie Agerpres.

Premierul a vorbit și despre problemele din domeniul infrastructurii mari.

„De când am intrat în Uniunea Europeană și am devenit membrii, cel puțin pe infrastructură, (…) mai mult am desenat pe (…) hârtie cu carioca trasee și poduri și centuri decât s-au executat”, a spus Grindeanu.

Șeful Guvernului a reiterat și faptul că în prezent se află în pregătire un proiect de lege referitor la proiectele strategice din infrastructură, energie și apărare.