Stare de ALERTĂ într-un campus universitar din Austria din cauza unui român cu o armă de jucărie

Un român a declanşat, joi, o alertă antiteroristă într-un campus universitar din Austria. Mai mulţi martori din campusul din Graz au alertat poliţia cu privire la prezenţa unui bărbat înarmat, iar echipele de intervenţie au sosit de urgenţă la faţa locului, existând temeri cu privire la un posibil atac, dată fiind înmulţirea acestora în ultima perioadă.

RomaniaTV.net
28 iul. 2016, 13:41
Stare de ALERTĂ într-un campus universitar din Austria din cauza unui român cu o armă de jucărie

Alerta de securitate a fost declanşată din cauza unui român despre care martorii au spus că ar fi deţinut o ară de foc. Echipele de intervenţie au reuşit să-l neutralizeze pe bărbat, însă au constatat că acesta avea asupra lui doar o armă de jucărie.

Incidentul a avut loc în campusul Universităţii Politehnice din Graz, în sud-estul Austriei. Potrivit publicaţiei Kleine Zeitung, agenţii de poliţie au depistat un român în vârstă de 24 de ani, fără locuinţă, care avea asupra sa o armă de jucărie. Pistolul putea fi confundat cu o armă reală dacă era observat de la distanţă. Potrivit presei locale, tânărul găsise arma de jucărie la gunoi şi venise în campus pentru a cumpăra o cutie de suc de la un automat.

În urma incidentului, românul a primit interdicţie de a se apropia de campusul universitar, dar nu a fost reţinut.

Citeşte şi Alertă TERORISTĂ în Europa: Ce ţară urmează să fie atacată de Statul Islamic