Cel mai nebun derby. Steaua – Dinamo 5-2, roş-albaştrii sunt aproape calificaţi în finala Cupei

Steaua- Dinamo 5-2 şi Petrolul - Astra 0-0 sunt rezultatele primei manşe din semifinalele Cupei României. Partidele retur se vor disputa pe 16 şi 17 aprilie.

27 mart. 2014, 17:24
Cel mai nebun derby. Steaua – Dinamo 5-2, roş-albaştrii sunt aproape calificaţi în finala Cupei

În istoria confruntărilor Steaua – Dinamo rar se poate găsi un meci cu aşa multe goluri cum a fost cel de joi seara, de pe Arena Naţională. Cu 5-2 a câştigat Steaua, meciul fiind întrecut ca spectaculozitate poate doar de finala de legendă din 1990, când roş-albaştrii s-au impus cu 6-4.

Tot în Cupă s-a jucat şi acum meciul, însă a contat pentru prima manşă a semifinalelor, iar în urma rezultatului de pe tabelă Steaua este aproape calificată în ultimul act.

Aproape 40 de minute cele două echipe au mers cap la cap, scorul era 1-1 şi Dinamo părea în stare să realizeze o nouă surpriză, după ce remizase în Ghencea la începutul lunii, în campionat. Reduta „câinilor” s-a prăbuşit însă în finalul primei reprize, când Steaua a marcat de trei ori în opt minute. Mai întâi Varela a reluat spectaculos în plasă, după o respingere greşită a lui Dorin Rotariu, iar după numai cinci minute Chipciu a prins un şut absolut fabulos de la peste 20 de metri. Fluierul de final al primei reprize i-a găsit pe dinamovişti în genunchi, un contraatac letal purtat de Adi Popa aducându-l pe Tănase în faţa porţii goale, de unde nu a ratat.

Repriza secundă a fost mai săracă în goluri, dar mai bogată din punct de vedere al realizărilor fotbaliştilor. Fiecare echipă a mai marcat câte o dată, iar Steaua s-a răzbunat cu vârf şi îndesat după remiza din campionat. Valoric a fost superioară lui Dinamo la toate compartimentele, iar dacă roş-albaştrii au tot dreptul să viseze la event, în ştefan cel Mare procesul de reconstrucţie al echipei este mult mai dificil decât se credea.

Partida retur se va juca pe 16 aprilie, tot pe Arena Naţională.

STEAUA – DINAMO 5-2 (Rep. II)

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Sfârşitul partidei.

Min. 85 Şut Rotariu de la distanţă, puternic, dar pe centrul porţii, Tătăruşanu reţine.

Min. 82 Ratare mare a lui Dinamo, Bilinski a pătruns în careu şi a şutat la colţul lung, însă pe lângă poartă.

Min. 81 Gabi Iancu a executat lovitura liberă, însă slab, iar Bălgrădean a prins fără probleme.

Min. 79 Lovitură liberă pentru Steaua, cartonaş galben pentru Dinamo. Sânmărtean a fost faultat de Grecu, care a fost avertizat.

Min. 78 O nouă acţiune a lui Keşeru, ocazie uriaşă! Şutul stelistului este respins în lateral de Bălgrădean.

Min. 76 Keşeru punctează pentru 5-2, depăşind calm vulnerabila defensivă dinamovistă.

Min. 73 Ultima schimbare şi la Dinamo, Steliano Filip intră în locul lui Bărboianu.

Min. 69 Ultima schimbare la Steaua, Piovaccari a intrat în locul lui Alexandru Chipciu.

Min. 65 Ratare monumentală a lui Keşeru! Stelistul ajunge in extremis la un balon în careul dinamovist, este singur cu Bălgrădean, dar şutează din cădere şi portarul „câinilor” reuşeşte să respingă.

Min. 62 Şut Keşeru de la marginea careului de 16 metri, însă stelistul s-a dezechilibrat în momentul şutului şi a trimis balonul peste poartă.

Min. 59 A doua schimbare şi la Steaua, Gabi Iancu i-a luat locul lui Adi Popa.

Min. 54 A doua schimbare la Dinamo. În locul lui Ţucudean a intrat polonezul Kamil Bilinski, care a marcat două goluri în ultima etapă de campionat.

Min. 53 GOOOL Dinamo! Valentin Lazăr a marcat la capătul unui contraatac rapid. Jucătorul dinamovist a fost lansat excelent de Boubacar, a făcut o preluare scurtă la 16 metri de poarta lui Tătăruşanu şi a şutat superb, balonul lovind bara înainte de a intra în plasă. Steaua – Dinamo 4-2!

Min. 49 Şut Bărboianu, de la 12-13 metri, lateral dreapta, Tătăruşanu reţine cu siguranţă.

Min. 46 Câte o modificare în fiecare echipă. La Steaua a intrat Keşeru, în locul lui Nicuşor Stanciu, iar la Dinamo a intrat Adrian Popa II, în locul lui Durimel.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+3 Arbitrul Haţegan fluieră sfârşitul primei reprize.

Min. 45+2 GOOOOL Steaua! Al cincilea gol al reprizei l-a marcat Tănase! Adi Popa a scăpat pe contraatac, după un corner al lui Dinamo, a ajuns singur cu Bălgrădean şi i-a pasat în stânga lui Tănase, care a trimis în poarta goală! Steaua – Dinamo 4-1!

Min. 44 GOOOL Steaua! Chipciu şutează superb de la 25 de metri, cu efect, la semi-înălţime, şi îl învinge pe Bălgrădean. Portarul dinamovist a prins o zi nefastă! Steaua – Dinamo 3-1!

Min. 42 Steaua încearcă o posesie prelungită şi nu se grăbeşte să atace poarta lui Bălgrădean.

Min. 39 GOOOL Steaua! Varela a reluat din cădere un balon, peste defensiva dinamovistă! Stelistul a reluat din cădere, după o respingere nefericită a lui Rotariu, la un corner! Steaua – Dinamo 2-1!

Min. 31 GOOOL Dinamo! Dorin Rotariu a înscris după un şut din şase metri. El a şutat puternic pe centrul porţii, dar cu toată opoziţia lui Tătăruşanu balonul s-a dus în poartă. Varela a respins în Pintilii, iar de aici mingea a sărit la Rotariu, care a înscris! Steaua – Dinamo 1-1!

Min. 28 Diagonală excelentă a lui Tănase, care îl găseşte liber pe dreapta pe Varela. Centrarea acestuia, pe jos, în careu, este foarte bună, Stanciu încearcă să-l lanseze pe Chipciu, care ar fi scăpat singur cu portarul, însă acesta nu ghiceşte intenţia coechipierului său.

Min. 21 GOOOOL Steaua! Latovlevici trimite o centrare de pe stânga, dar balonul îl depăşeşte pe Bălgrădean, prost plasat, şi intră în plasă! Vina pentru acest gol îi aparţine în totalitate portarului dinamovist! Steaua – Dinamo 1-0!

Min. 20 În poziţie bună de şut, Tănase este blocat de Dragoş Grigore şi Grecu la 8-9 metri de poarta lui Bălgrădean. Ritmul de joc este din ce în ce mai bun.

Min. 18 Fază extraordinară creată de Sânmărtean, care a trecut în dribling de apărarea dinamovistă, dintr-un ricoşeu balonul a ajuns la Nicuşor Stanciu, care a trimis cu capul în transversală!

Min. 17 Pericol la poarta Stelei! Elton a şutat de la aproximativ 30 de metri, Tătăruşanu a reţinut cu greu, el având târziu vizibilitate asupra balonului.

Min. 15 O nouă lovitură liberă pentru Steaua, de la 23 de metri, Stanciu trimite puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Bălgrădean. Este cea mai mare ocazie de până acum!

Min. 12 Sânmărtean execută bine, Bălgrădean respinge cu dificultate, iar Grecu îndepărtează pericolul.

Min. 12 Tănase e faultat şi Steaua primeşte lovitură liberă de la 22 de metri lateral dreapta.

Min. 7 Se joacă haotic, miza partidei îşi spune cuvântul. Ambele formaţii pierd multe baloane la mijlocul terenului.

Min. 5 Prima fază importantă a meciului! Şut Elton, din lovitură liberă de la 25 de metri, puţin pe lângă vinclul porţii apărate de Tătăruşanu.

Meciul a fost reluat după aproximativ un minut, dar atmosfera rămâne incendiară în tribune.

Min. 1 Meciul a fost întrerupt, din cauza petardelor. Careul dinamovist a fost umplut de petarde, aruncate chiar de fanii „câinilor”.

Min. 1 A început Steaua – Dinamo, prima manşă din semifinalele Cupei României.

Componenţa formaţiilor:

STEAUA: Tătăruşanu – Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Pintilii, Sânmărtean – Ad. Popa, N. Stanciu, Tănase – Chipciu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

DINAMO: Bălgrădean – L. Rus, Durimel, Dr. Grigore, Grecu – Bărboianu, Boubacar, Elton – V. Lazăr, Ţucudean, Rotariu. Antrenor: Flavius Stoican.

STEAUA – DINAMO LIVE. Surprizele din această seară vin mai ales din partea antrenorului lui Dinamo, care a preferat să-l lase pe bancă pe Bilinski, care a marcat două goluri în ultima etapă de campionat şi l-a preferat în atac pe George Ţucudean. De asemenea, surprinde lăsarea pe bancă a lui Şerban, în locul său fiind preferat Bărboianu, iar în locul lui Steliano Filip, pe banda stângă a fost ales Grecu. În schimb, antrenorul roş-albaştrilor, Laurenţiu Reghecampf, a trimis formula obişnuită de echipă.

Derby-ul din această seară are o miză uriaşă în istoria confruntărilor dintre cele două mari rivale bucureştene. Înaintea disputei de pe Arena Naţională fiecare dintre ele are câte 54 de victorii, iar 46 de partide s-au încheiat la egalitate, dar trebuie subliniat că niciunul dintre meciurile jucate în Cupa României nu s-a încheiat la egalitate. Dacă tradiţia se va păstra şi astăzi, iar victoria va reveni vreuneia dintre echipe, atunci Steaua şi Dinamo se vor departaja în istoria confruntărilor directe.

STEAUA – DINAMO va fi arbitrat la centru de Ovidiu Haţegan, aflat la primul Derby de România din carieră, deşi de câţiva ani este cel mai bun arbitru român. 

STEAUA – DINAMO se joacă de la ora 20.30, va fi transmis în direct de PRO TV şi poate fi urmărit LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.