Stenograme uluitoare în cazul judecătorilor corupţi de la Oradea. Cum l-au achitat pe „regele mezelurilor”

Stenograme uluitoare au apărut în cazul celor trei judecători din Oradea puşi sub învinuire pentru corupţie, după ce l-au "achitat" în mod suspect pe regele mezelurilor din Transilvania, Vasile Lucuţ. Cei implicaţi vorbeau codat, îi spuneau unei judecătoare "Doamna Doctor" şi discutau despre "cum se fac programările la ea".

17 nov. 2015, 07:01
Stenograme uluitoare în cazul judecătorilor corupţi de la Oradea. Cum l-au achitat pe „regele mezelurilor”

Cei trei judecători de la Curtea de Apel Oradea l-au achitat în mod suspect pe „regele mezelurilor” din Transilvania, într-un dosar. Omul de afaceri a fost condamnat pentru ultraj, după ce a bătut un inspector de la Direcţia Sanitar-Veterinară, care îi făcuse un control la abator.

Cei treiu judecători au reuşită să admită rejudecarea dosarului şi omul de afaceri a scăpat fără nicio sentinţă. Acum, completul de judecată este acuzat de fapte de corupţie.

Cei trei judecători au fost abordaţi prin intermediul unor prieteni, care au vorbit codat, după cum reiese din stenograme. Mihaela Pătrăuş, preşedinta Secţiei Penale, judecătoarea implicată în acest dosar, era numită „doamna doctor”, iar omul de afaceri era numit „Unchiul”. Astfel, s-a reuşit o programare a „Unchiului” la „Doamna Doctor” şi totul s-a rezolvat.