Surpriză de speriat: Au observat abia într-o fotografie că erau vânaţi de un rechin FOTO

O femeie din California i-a făcut fiului său de 12 ani o fotografie în timp ce acesta făcea surfing. Spre marea lor surpriză, abia când s-au uitat acasă la poză au observat că în spatele băiatului şi al prietenului său se afla un mare rechin alb.

30 dec. 2013, 10:31
Surpriză de speriat: Au observat abia într-o fotografie că erau vânaţi de un rechin FOTO

„Am fost şocată să văd aşa ceva. Mulţi surferi şi salvamari locali au văzut asta şi spun că este un rechin. Le-am spus copiilor că era un delfin, întrcât trăim lângă plajă şi suntem în apă aproape zilnic”, a declarat mama copilului.

În ultima vreme, în zona Manhattan Beach din California au fost văzuţi din ce în ce mai mulţi rechini albi tineri.

Jay Dohner se afla în apele din Manhattan Beach în luna decembrie, echipat cu o cameră video, când a surprins trei mari rechini albi. „Rechinii nu au fost interesaţi de mine, erau mai degrabă pasionaţi de peşti, aşa că am simţit că sunt în siguranţă şi pot să mă uit la ei”, a declarat Dohner.

Autorităţile locale spun că rechinii nu au pus în pericol oamenii care înotau. Din contră, biologii marini sunt fericiţi că se pot observa rechini albi atât de aproape de ţărm, întrucât este o dovadă că interzicerea plaselor de pescuit a dus la o viaţă marină mai bogată.

Marii rechini albi sunt specie protejată în California, întrucât momentan nu se ştie dacă sunt doar ameninţaţi cu dispariţia sau sunt în stare critică.

Citeşte şi Imagini înfricoşătoare: Cum este să fii vânat şi mâncat de rechin VIDEO