Tânărul din Craiova acuzat de propagandă teroristă rămâne sub control judiciar

Tânărul în vârstă de 17 ani, din Craiova, acuzat de propagandă teroristă în favoarea organizaţiei Statul Islamic, rămâne încă 30 de zile sub control judiciar, potrivit digi24.ro. Procurorii care îl ţin sub supraveghere susţin că acesta nu şi-a schimbat comportamentul după demararea anchetei şi a continuat să susţină acţiunile celei mai temute grupări din lume.

07 ian. 2016, 13:36
Tânărul din Craiova acuzat de propagandă teroristă rămâne sub control judiciar

Adolescentul de 17 ani a fost eliberat din Arestul Politiei Capitalei la inceputul lunii decembrie, fiind lasat sa plece acasa impreuna cu mama lui, dupa ce a fost supus la INML unei expertize psihiatrice.

Mama tanarului declara la acea vreme ca fiul ei este doar „un copil indragostit de religie si atat”, insa a recunoscut baiatul devenea agresiv verbal daca cineva ii ataca religia. „Era foarte indoctrinat, foarte violent si agresiv verbal doar daca ii atacai religia. Asa, era ok. S-a schimbat in ultimul an foarte mult. Prima data era calm. A zis: mami, mi-am gasit linistea acolo, nu beau, nu fumez, nu ma droghez”, a completat femeia.

Procurorii DIICOT sustin ca tanarul a promovat in mediul online doctrina radical islamista prin postarea unor opinii, imagini, inregistrari audio/video reprezentand actiuni de propaganda ale gruparii teroriste Statul Islamic, respectiv decapitari si incendieri de persoane, executii prin impuscare.