Tăriceanu: Viitorul României trebuie să însemne o agendă economică în care prioritatea să fie noul Cod fiscal

Viitorul României trebuie să însemne, în primul rând, echilibru instituțional, dialog și o agendă economică în care prioritatea trebuie să fie noul proiect de Cod fiscal și care trebuie să se constituie ca un pilon de bază al evoluției economice viitoare a țării, a declarat sâmbătă președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul PLR.

21 mart. 2015, 10:43
Tăriceanu: Viitorul României trebuie să însemne o agendă economică în care prioritatea să fie noul Cod fiscal

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că, alături de partidele aflate în coaliția de guvernare, PLR, „ca partener loial”, are trei obiective majore: trecerea prin Parlament și aplicarea noului Cod fiscal, o necesitate stringentă pentru mediul de afaceri, asigurarea colaborării instituționale cu președintele Klaus Iohannis și cu instituțiile statului, conform prevederilor constituționale și elaborarea unei noi Constituții.

„România a pierdut prea mult timp și resurse în războaiele inițiate și perpetuate fără rost de fostul președinte. Este nevoie de o revenire a unui echilibru al puterilor în stat. (…) Avem nevoie de o nouă Constituție, de un pachet de legi electorale și de o lege care să pună pe baze noi finanțarea partidelor politice. Observăm cu toții, românii se așteaptă la o nouă clasă politică, mai bună, mai curată și mai competentă, dar această schimbare nu se face nici cu zgomot de cătușe, nici prin rotirea cadrelor, ci prin modificarea unor legi care au generat corupție și apoi prin respectarea strictă a articolului din Constituție ‘nimeni nu e mai presus de lege'”, a spus Tăriceanu în plenul Consiliului Național al PSD de la Palatul Parlamentului.

El a susținut că cel mai mult îl „doare” că printre cei mai vocali acuzatori se află „politiceni care au lăsat România în genunchi”. „Românii își vor da seama că Opoziția înseamnă doar un PDL revopsit”, a adăugat Tăriceanu.

Președintele PLR a subliniat că, până în 2016, partidele din coaliția de guvernare au o agendă comună de îndeplinit.

„Sunt aici în calitate de președinte al PLR, ca partener loial de guvernare și sunt aici pentru a vă spune că apreciez foarte mult seriozitatea și deschiderea de care ați dat dovadă în toți acești ani pentru derularea proiectului politic numit USL. Am primit pentru acest proiect un mandat de patru ani și avem obligația față de cetățenii care ne-au votat să-l ducem la bun sfârșit și am convingerea că împreună vom reuși acest lucru. Îmi face plăcere să revăd și să discut cu oamenii cu care alături am trecut prin momente politice importante, fie că sunt cei din PSD, PC, fie că sunt cei din UNPR. (…) Împreună am câștigat bătălii electorale importante împotriva lui Traian Băsescu și a PDL. În acest moment, cea mai importantă constatare este că economia României are o tendință de creștere solidă și stabilă, care nu poate fi de nimeni contestată. Am reușit să ieșim din criza în care ne-au dus Traian Băsescu și PDL în perioada prim-miniștrilor Boc și Ungureanu. În momentul de față, o serie de proiecte de succes pe care le promovăm au o componentă liberală autentică bine definită”, a mai spus președintele Senatului.