Traian Băsescu: George Maior mi-a plăcut. Am avut un mic RATEU cu Săftoiu

Traian Băsescu a declarat, luni, că nu îi pare rău de nici o promovare făcută în timpul mandatului său prezidenţial, chiar nu acceptă "atitudinile noi" ale unora dintre cei susţinut de el. Băsescu a vorbit, într-un interviu, şi de numirea lui George Maior la SRI, dar şi de "rateul" cu Claudiu Săftoiu, fost director SIE.

04 mai 2015, 09:46
Traian Băsescu: George Maior mi-a plăcut. Am avut un mic RATEU cu Săftoiu

Traian Băsescu a declarat luni, într-un, Adevarul Live, că nu îi pare rău că l-a promovat pe adjunctul SRI, Florian Coldea.

„Poate să îmi pară rău de comportament, dar discutăm de oameni care chiar şi-au făcut datoria cât am fost la Cotroceni. Nu îmi pare rău nici de Coldea, nici de Stanciu, nici de Kovesi, chiar dacă nu le susţin nişte atitudini noi. M-au deranjat câteva lucruri ulterioare. Cum a fost declaraţia doamnei Stanciu, care a spus că judecătorii sunt alături de procurori. Eu am văzut totdeauna judecătorul ca pe un Dumnezeu care împarte nu dreptatea, dar aplică legea în litera şi spiritul ei”, a spus Băsescu.

Băsescu a dat detalii şi despre numirea lui George Maior, fost membru PSD, la şefia SRI.

„Maior mi-a plăcut că era echilibrat, niciodată nu l-am suspectat că nu e bun pesedist. E un om loial partidului, dar în acelaşi timp e un om foarte echilibrat. Am avut un mic rateu cu Săftoiu din cauza declaraţiei pe care a făcut-o. Arăta că nu ştie. Când nu ştii, taci. (…)

Săftoiu fusese jurnalist. Săftoiu a făcut foarte multe cursuri legate de intelligence şi când a fost la Cotroceni şi înainte. Era un civil care din punctul de vedere al pregătirii putea fi un bun şef de serviciu de informaţii. Şefii serviciilor nu sunt spioni, nu trebuie să ştie tot. Cu asta e operativul. Prim-adjunctul e jupânul operativ. Trebuie să ştie atât cât să poată lua decizii strategice”, a explicat fostul preşedinte

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: Nu am nicio reţinere să spun „mai daţi-i un mandat lui Kovesi”. Ce îi reproşează