ULTIMĂ ORĂ: Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri a murit într-un accident stupid, din cauza unui selfie

Preşedintele grupului chinez HNA, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din lume, a murit într-un accident în Franţa.

RomaniaTV.net
04 iul. 2018, 13:21
ULTIMĂ ORĂ: Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri a murit într-un accident stupid, din cauza unui selfie

Wang, care era într-o călători de afaceri, a suferit o căzătură după care nu şi-a mai putut reveni, potrivit declaraţiilor companiei. Wang a murit marţi dimineaţă după ce a căzut de pe o stâncă de 15 metri în timp ce se aşeza pentru a fi fotografiat, potrivit unui ofiţer de poliţie din Avignon. Moartea nu este considerată a fi avut loc în condiţii suspecte, spune ofiţerul.

Moartea subită a lui Wang vine într-un moment n care grupul, una dintre cele mai îndatorate companii chineze, dădea semne că ar depăşi problemele. Liderii din China au decis să ajute HNA, furnizând capital pentru a ajuta grupul să obţină profituri destul de mari pentru a-şi plăti dobânzile.

Brigada locală a Jandarmeriei a fost însărcinată cu ancheta, care se orientează către un accident.

”Plângem plecarea unui lider excepţional de dotat şi a unui model, a cărui viziune şi valori vor continua să servească drept ghid tuturor celor care au avut şansa să-l cunoască”, a anunţat HNA într-un comunicat, adăugând că Wang se afla într-o călătorie de afaceri în Franţa.

Averea acestui mare patron, foarte discret, este estimată la 1,7 miliarde de dolari de către revista americană Forbes.

Wang s-a specializat în studii în aviaţia civilă, la Universitatea din China. La începutul lui 1990, el a participat la înfiinţarea companiei aeriene Hainan Airlines.

După ani de construcţie a unui imperiu, compania ce simboliza la un moment dat apetitul de necontrolat al chinezilor pentru active globale, şi-a schimbat direcţia, vânzând active precum imobiliare şi acţiuni în valoare de peste 14 miliarde de dolari, inclusiv participaţia de milairde de dolari în Hilton.