Un bărbat a murit după ce a căzut într-o turbină eoliană, în judeţul Vaslui

Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a murit vineri, în judeţul Vaslui, după ce a căzut într-o turbină eoliană pe care încerca să o repare.

RomaniaTV.net
13 ian. 2017, 19:41
Un bărbat a murit după ce a căzut într-o turbină eoliană, în judeţul Vaslui

Bărbatul, originar din județul Bacău, fusese chemat pentru a înlocui o piesă defectă a unui transformator. Accesul s-a făcut pe scările din interiorul eolienei. Se pare că bărbatul a alunecat și a căzut în gol. La fața locului a fost chemată să intervină o ambulanță SMURD. Victima a fost găsită în stare de inconștienţă, iar echipajul medical a încercat să-l resusciteze pe bărbat, însă fără succes.

Bărbatul a căzut de la o înălțime de aproximativ 8 metri, primul inel din interiorul eolienei. A fost scos Cu ajutorul unui echipaj de căutare și salvare al ISU Vaslui și resuscitat timp de aproape o oră. Din păcate, medicii au fost nevoiți să declare decesul.

„De o perioadă de timp nu mai funcționa eoliana așa că am vorbit cu cineva din Bacău. Persoana aceasta deține mai multe astfel de instalații. Mi-a recomandat pe cineva care să vină și să înlocuiască piesa defectă. Nici nu-l cunosc prea bine. Știu că-l cheamă Edi. Chiar înainte de a începe operațiunea l-am întrebat dacă este periculos dar mi-a spus că nu este”, spune colonelul în rezervă Benone Duță, proprietarul eolienei.