Un eurodeputat acuză POLITICILE GUVERNULUI că UNGARIA a sărăcit ca România

Ungaria, care în momentul aderării sale la Uniunea Europeană (UE), în 2004, avea cei mai buni indicatori privind sărăcia, a ajuns să fie în momentul de faţă unul din cele mai sărace state ale Uniunii, alături de România şi Bulgaria, a declarat marţi pentru agenţia MTI europarlamentarul ungar Peter Niedermuller (Coaliţia democratică din Ungaria, S&D).

19 aug. 2014, 20:51
Un eurodeputat acuză POLITICILE GUVERNULUI că UNGARIA a sărăcit ca România

Un eurodeputat ungar acuză politicile guvernamentale că au sărăcit Ungaria, aducând-o alături de România şi Bulgaria. Potrivit eurodeputatului ungar, de vină pentru această situaţie sunt politicile guvernamentale, care au generat un număr tot mai mare de săraci, ceea ce poate duce în curând la tulburări sociale.

Peter Niedermuller a adus ca argument statistici europene care, în opinia sa, arată o creştere dramatică a sărăciei în Ungaria, insistând că diferenţele pe plan social şi regional încep să devină imposibil de gestionat. Astfel, a exemplificat el, 3,3 milioane de unguri trăiesc sub pragul sărăciei, având venituri de mai puţin de 65.000 de forinţi (200 de euro) pe lună, iar numărul săracilor creşte cu 100.000 pe an.

Citeşte şi MAE: Sugerăm Ungariei să citească Tratatul de bună vecinătate cu atenţie şi să respecte prevederile sale

În schimb, în Republica Cehă şi Polonia situaţia se îmbunătăţeşte încet din acest punct de vedere, a mai remarcat eurodeputatul ungar, potrivit MTI.