Un român, erou în afara graniţelor: A salvat vieţile a şapte italieni

Decesul unui bărbat de 41 de ani din judeţul Iaşi a dat şansa unei vieţi normale pentru şapte italieni cu probleme de sănătate. Originar dintr-un sat de lângă Paşcani, Iulian Barna, plecat de mai mulţi ani în străinătate, a decedat acum o săptămână pe un pat de spital din localitatea italiană Bergamo.

18 aug. 2015, 07:46
Un român, erou în afara graniţelor: A salvat vieţile a şapte italieni

Românul suferise mai multe atacuri cerebrale inexplicabile pentru medicii din Peninsulă, iar aceştia au ajuns la concluzia că viaţa sa, menţinută pentru câteva zile doar de aparate, nu mai poate fi salvată. Sora românului, asistent medical în localitatea de baştină a lui Iulian Barna, a fost de acord cu propunerea doctorilor italieni de prelevare a organelor funcţionale ale bărbatului de 41 de ani.

Medicii italieni, având acceptul familiei, au prelevat inima lui Iulian Barna, rinichii, corneea, dar şi ţesut muscular şi osos, precum şi grefe de piele care au fost folosite pentru a reda şansa la o viaţă normală unui italian ce suferise arsuri grave.

Eliza Bejan, sora ieşeanului, a declarat că nu a stat pe gânduri atunci când a fost chestiontă de doctorii din Italia cu privire la posibila prelevare a organelor lui Iulian Barna.

El şi-a dorit acest lucru, să salveze vieţi. Eu mi-am dorit doar să ştiu că inima lui bate în continuare şi nu m-a interesat la cine merg organele. Prietenii lui au fost tot timpul alături de el, până şi medicii fiind impresionaţi de solidaritatea de care au dat dovadă. Sper ca acest gest să îi facă pe italieni să ne aprecieze mai mult„, a declarat Eliza Bejan, pentru bzi.ro.

Prietenii şi cunoştinţele lui Iulian Barna au strâns o mare parte din suma necesară repatrierii ieşeanului. Aceştia au organizat o chetă ce a completat suma plătită de familie acestei proceduri.

Citeşte şi Povestea ROMÂNULUI care a devenit EROU al AMERICII. Bărbatul a MURIT recent VIDEO