Vă mai amintiţi de Siminică? Cel mai cunoscut clovn al României trece prin momente dramatice

Cel mai cunoscut clovn al României trece prin momente dramatice. Cel care în urmă cu câteva zeci de ani aducea zâmbete în vieţile celor care mergeau la spectacolele sale, Simion Avram, cunoscut sub numele "Siminică" este acum ţintuit la pat şi are o poveste de viaţă tristă.

12 aug. 2017, 08:58

Siminică, aşa cum îl ştia publicul, a fost unul dintre cei mai mari circari din Europa. Ţintuit acum la pat, singura lui fericire sunt doar amintirile pe care le are de la spectacolele care l-au făcut celebru.

Acum are 81 de ani, iar soţia sa este singurul lui ajutor. De 10 luni, Siminică nu se mai poate deplasa, iar femeia care i-a fost aproape la bine şi la greu este cea care îl cară prin casă.

Într-un interviu pentru revista Taifasuri, Simion Avram şi-a spus povestea de viaţă, care bate orice scenariu. Clovnul a trăit într-o cuşcă de lei, alături de familia sa care făcea parte tot din viaţa circului. Apoi, şi-a pierdut sora în vârstă de doar 19 ani, în urma unei acrobaţii ratate, iar fratele său a murit din cauza unei operaţii nereuşite.

Drama lui Siminică nu s-a oprit aici. Clovnul s-a căsătorit cu crobata cehoslovacă Enrika Zavata, însă mariajul a eşuat după patru ani de zile. Acum, cea care îi este aproape este fosta balerină Doina Florea. Cel mai mare regret al lui Simion Avram este că nimeni din familie nu a dus mai departe tradiţia familiei, deşi nepoţii săi au încercat temporar acest lucru.