Vasul care a intrat în coliziune cu nava militară rusă s-a întors în Portul Midia

Vasul care transporta 8.800 de oi şi a intrat în coliziune cu o navă militară rusă în Marea Neagră s-a întors, vineri, în Portul Midia, iar după ce vor fi descărcate animalele, nava urmează să fie verificată în Şantierul Midia-Năvodari.

28 apr. 2017, 14:43
Vasul care a intrat în coliziune cu nava militară rusă s-a întors în Portul Midia

Vasul-cargo, care a intrat joi în coliziune cu o navă militară rusă, în sud-vestul Mării Negre, în timp ce transporta oi spre Iordania, s-a întors, vineri, în jurul orei 15, în Portul Midia, locul de unde plecase miercuri. Nava a fost adusă la cheu cu o pilotină, iar în cursul serii de vineri urmează să fie descărcate cele 8.800 de oi.

Deşi nu are urme vizibile după impact, vasul-cargo va fi dus în Şantierul Midia-Năvodari, unde va fi supus unei expertize tehnice.

Reprezentanţii operatorului navei au declarat presei că vasul nu prezintă urme vizibile, dar s-au întors în port pentru că aşa cer convenţiile internaţionale, fiind nevoie de verificări pentru nu fi probleme ascunse în ceea ce priveşte sistemul de plutire al navei.

De altfel, vasul a ajuns de la locul coliziunii până în Portul Midia cu motoarele proprii, fără probleme.

Vasul-cargo care a intrat în coliziune joi cu o navă militară rusă, în sud-vestul Mării Negre, plecase din Portul Constanţa miercuri seară, potrivit datelor prezentate de un site specializat în deplasările navelor.

Conform site-ului de profil MarineTraffic.com, nava Youzarsif H a plecat miercuri dimineaţă din Portul Midia, iar miercuri seară făcuse o scurtă escală în Portul Constanţa. Nava sub pavilion Togo are la bord 8.800 de oi care trebuiau să ajungă la destinaţie în Iordania, relatează postul turc NTV, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Coliziune în Marea Neagră între o navă-spion rusă şi un cargo, lângă coastele turceşti. Vasul rusesc s-a scufundat