Veşti de ultima oră despre românul condamnat la moarte în Malaezia. Ionuţ a fost diagnosticat cu o boală cumplită

Ionut Gologan trece prin momente extrem de grele. Aflat in inchisoarea din Malaezia, unde asteapta sa fie executat, tanarul de 23 de ani a facut o boala pe sistem nervos.

06 ian. 2016, 13:49
Veşti de ultima oră despre românul condamnat la moarte în Malaezia. Ionuţ a fost diagnosticat cu o boală cumplită

Ionut Gologan, romanul condamnat în Malaezia la moarte prin spanzurare pentru trafic de droguri, trece prin momente extrem de grele. „Nu e usor sa fii acasa. Stiti ce inseamna sa ajungi sa dormi cu ochii deschisi, pe jumatate constient, de frica sa nu vina cina si sa infiga cutitul in tine?El asa traieste acolo. Incepe sa isi piarda orice speranta ca va trai, isi face mereu scenarii despre momentul in care va fi spanzurat. Plange, se consuma. Se simte singur, nu are pe nimeni aproape. Toate aceste stari trebuiau sa refuleze pe undeva, asa ca a facut psoriasis. Bineinteles, un aport important in declansarea bolii l-a avut si igiena precara de acolo. Din pacate, este greu ca aceasta boala sa fie tinuta sub control. L-a vazut un medic, i-a dat niste crème, dar nu prea dau randament”, a declarat un apropiat al lui Gologan, pentru CANCAN.ro.

Psoriazis este o boală cronică de piele, caracterizată prin apariţia unor plăci roşii, bine delimitate, ce conţin scuame şi sunt localizate pe diferite porţiuni ale corpului. Scuamele sunt groase, de culoare alb-sidefie, aderente la piele şi uşor detaşabile, sub forma unor lamele.

Psoriazisul afectează cu precădere anumite zone ale corpului, printre care: scalpul, coatele, genunchii şi spatele. Mai rar, axilele, palmele şi tălpile. În 50% din cazuri, psoriazisul se poate localiza la nivelul unghiilor, care se îngroaşă şi se decojesc, devenind verzui. Simptomele variază de la forme uşoare şi ajung până la manifestări cu adevărat chinuitoare (cele localizate în pliurile articulaţiilor).

Cauzele apariţiei psoriazisului:

Există o serie de factori care pot provoca apariţia bolii sau agravarea acesteia: stresul psihic puternic, traumatismele fizice (arsuri, intervenţii chirurgicale), fumatul, alcoolul, anumite medicamente, infecţiile cu streptococ beta-hemolitic (amigdalite), dezechilibrele hormonale.