Noul pod de la Agigea din Constanţa ar putea fi dat în folosinţă în trei săptămâni

Podul peste canalul Dunăre-Marea Neagră de la Agigea ar putea fi deschis circulaţie în aproximativ trei săptămâni, după ce vor fi montate aparatele de reazem antiseismic. De asemenea, se estimează că în următoarele două luni va fi finalizat și segmentul de drum care va conecta capătul de sud al noului pod cu DN 39 (Constanța — Vama Veche), la intrarea în Eforie Nord.

RomaniaTV.net
14 sept. 2015, 08:43
Noul pod de la Agigea din Constanţa ar putea fi dat în folosinţă în trei săptămâni

Directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPM), Valeriu Ionescu, a declarat că atât antreprenorul general al podului, cât și reprezentanții firmei subcontractoare au dat asigurări că în maximum trei săptămâni lucrările de montaj vor fi finalizate, iar podul va fi deschis circulației rutiere, scrie reporterntv.ro.

Noul pod urmează să fie deschis circulaţiei pe toate cele patru benzi şi va face legătura momentan doar între sectoarele de nord şi sud ale portului Constanţa.

Podul a fost construit în aval de ecluza Agigea pentru a devia traficul rutier de la porţile şapte şi 10B ale portului prin Constanţa. Investiţia a costat aproximativ 28 de milioane de euro, iar 70% din costuri au fost asigurate din fonduri europene.

 Citeşte şi Guvernul investeşte miliarde de lei în construcţiile începute de Ceauşescu şi abandonate